Directori ai companiei Holzindustrie Schweighofer, puși sub învinuire după percheziții: Care sunt suspecții

Paul Voicu - Primar 2020

Printre suspecți sunt Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuți, dar și alți doi directori din cadrul acesteia și o persoană cu funcție de conducere din cadrul fabricii de la Sebeș, susțin surse judiciare, pentru Mediafax.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut percheziţii, miercuri dimineaţă, pentru destructurarea unei grupări care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro prin achiziţionarea de lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal.

ELIT

Procurorii spun că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.

În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii. Surse judiciare au declarat pentru știripesurse.ro că este vizată compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, fiind făcute percheziţii la sediul central al aceseia şi la fabrici ale acesteia, dar şi la direcţii silvice şi gărzi forestiere.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Costelis 1 iunie 2018 at 7:14

Era si timpul! !
Au asteptat din 2011!!??

Valo 1 iunie 2018 at 8:59

La Beciul Domnesc cu ei!

?? 1 iunie 2018 at 14:46

Controlati camioanele supraincarcate care trec pe strada Mircea cel Mare din Sebes si o sa va doara capul ! Chiar nimeni nu se sesizeaza ca pe acolo se fura lemne zi de zi si mai ales noaptea ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...