Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Director ANPC, sfaturi de Black Friday 2023: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Director ANPC, sfaturi de Black Friday 2023: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci!”

Se apropie reducerile de Black Friday 2023, iar Paul Anghel, directorul Direcției Generale Control și Supraveghere și Armonizare Europeană din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), subliniază importanța asigurării securității cumpărătorilor în astfel de situații.

„GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci ! – Margaret Thatcher. Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preturi, cum este Black Friday. De asemenea, recomandăm verificarea preţurilor prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele electronice. Pentru cumpărături avantajoase în perioada ofertelor de Black Friday, citiţi cu atenţie caracteristicile produsului şi verificaţi daca acesta corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor dumneavoastră”, a transmis Paul Anghel printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reducerile nu înseamnă, mereu, exact ceea ce crede cumpărătorul. Experții ne avertizează și ne recomandă să consultăm constant prețurile pentru a fi siguri că nu suntem păcăliți.

„Astfel veţi fi informat cu privire la reducerile de prețuri; verificaţi stocul existent; verificaţi preţul afişat şi dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA); Verificaţi dacă preţul include şi costul de livrare. În cazul în care comandaţi online, verificaţi, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul; dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul raspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii vânzătorului”, recomandă directorul din cadrul ANPC.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea