Rămâi conectat

Politică Administrație

Direcția de Venituri Alba Iulia propune scutiri de majorarări pentru firmele care plătesc integral impozitele restante

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În vederea stimulării contribuabililor persoane juridice care își desfășoară activitatea pe raza administrativ – teritorială a municipiului Alba Iulia, precum și pentru atragerea de venituri la bugetul local, reprezentanții Direcției de Venituri consideră oportună aprobarea unei scheme de ajutor de stat „de minimis” privind acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente creanţelor fiscale principale neachitate la termen, datorate de către contribuabilii persoane juridice.

Schema de ajutor de minimis prevede scutirea de la plata majorărilor de întârziere pentru persoanele juridice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: *au achitat până la data de 30 aprilie 2013 toate obligaţiile fiscale principale scadente la data de 31 decembrie 2012; *au achitat integral până la data de 30 aprilie 2013 sumele reprezentând amenzi exigibile, de orice fel, luate în debit de către Direcţia de Venituri până la 31 decembrie 2012, cu excepţia celor contestate pentru care, potrivit legii, executarea actului prin care s-a aplicat amenda este suspendată.

În contextul actualei crize economice, raportat la dificultăţile cu care se confrunta agenţii economici în achitarea obligaţiilor fiscale și la creşterea numărului de agenţi economici supuși procedurii de insolvență, care nu numai că îngreunează recuperarea obligaţiilor fiscale restante, dar pot avea drept finalitate și imposibilitatea recuperării acestor obligaţii, considerăm că se impune accelerarea colectării debitelor restante, cu atât mai mult cu cât, în condiţiile ajutorului „de minimis”, aceasta reprezintă și o stimulare a beneficiarilor”, spune Anuța Șinar, de la Direcția de Venituri.

Aceasta precizează că la data de 31 decembrie 2012 exista un număr de 9.078 contribuabili cu restanțe la plata obligaţiilor fiscale la bugetul local al municipiului Alba Iulia, dintre care 7.916 persoane fizice și 1.162 persoane juridice. Creanţele fiscale totale datorate erau în cuantum de 28.701.247 lei, din care suma de 21.329.520 lei este datorată de către societățile comerciale împotriva cărora s-a deschis procedura insolvenței prevăzute de Legea nr. 85/2006. Diferenţa de 7.657.558,57 lei se compune astfel: creanţe fiscale principale – 6.430.091 lei și creanţe fiscale accesorii (majorări de întârziere) – 1.227.467 lei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, ce va avea loc marți, 26 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare