Rămâi conectat

Sport

Dinamo – Volei Alba Blaj 0-3 | Campioana României, victorie clară cu echipa lui Branko Gajic

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-dinamo-62Campioana României, Volei Alba Blaj a învins într-un mod categoric în fieful rivalei Dinamo București, scor 3-0 (25-10, 25-15, 25-22), în primul meci din 2017 din Divizia A1, contând pentru etapa a 14-a.

Diferență clară de valoare între cele două combatante și o partidă disproporționată, derby-ul etapei însemnând un marș imperturbabil al deținătoarei titlului, care s-a impus într-o manieră categorică.

*Ștefănescu: „Am arătat forță”

Am câștigat clar, am fost echipa mai bună decât Dinamo. Noi am realizat ce ne-am propus, să câștigăm în trei seturi și am reușit. E importantă victoria, pentru că am avut un adversar incomod. Am fost o echipă ce am arătat forță, iar jucătoarele și antrenorii merită felicitări”, a declarat președintele Sergiu Ștefănescu.

Echipa din „Mica Romă” a avut și momente mai puțin reușite, în seturile doi și trei, dar în ansamblu a demonstrat că are o echipă peste nivelul campionatului, câștigând fără mari probleme.

Volei Alba Blaj câștigă în minimum de seturi, mai clar decât o făcuse în toamnă, în Sala „Timotei Cipariu”, împotriva formației conduse de fostul său antrenor, Branko Gajic.

Primul set, Blajul nu a avut adversar, conducând în permanență, chiar la diferențe categorice, 8-1, 18-6, 20-8, Dinamo fiind fără replică în fața unei echipe ce a dominat la toate capitolele, setul inaugural fiind fără istoric.

În al doilea set, Dinamo are o tresărire de orgoliu, instalându-se la timonă. Darko Zakoc este obligat să ceară time-out când adversarele conduceau cu 5-2. Eficientă intervenția deși Dinamo a ajuns la 7-2, moment în care a intrat Lazic, întrucât Blajul și-a revenit incredibil și a realizat 6 puncte consecutive, având avantaj de un punct la primul time-out tehnic. Egalitatea s-a mai păstrat până la 10-10, când iarăși Blajul a avut o serie excelentă, de șase puncte, ajungând la al doilea time-out tehnic să conducă cu 16-10. Vizitatoarele și-au regăsit ritmul și s-au îndreptat fără emoții spre adjudecarea setului.

În al treilea set, cel mai echilibrat, campioana s-a aflat la conducere, până la 8-3, când a intervenit o inexplicabilă cădere! Dinamo a realizat 7 puncte consecutive și a ajuns în avantaj. Zakoc face trei înlocuiri, pentru a deregla ritmul oponentelor, campioanele reușesc să treacă în față, deși era evidentă relaxarea, la al doilea time-out tehnic conducând cu 16-14. Dinamo nu renunță însă, scorul se strânge, 20-21, iar Darko solicită time-out nemulțumit fiind de oscilațiile din prestația propriei echipe, ce a reușit până la urmă să câștige și al treilea set, partida durând 70 de minute.

Statistică: Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 75 de puncte, astfel: 4 din serviciu, 41 din atacuri, 14 cu blocajul şi 16 din erori ale adversarului. Dinamo a înregistrat 47 de puncte,: 2 din serviciu, 20 din atacuri, 10 cu blocajul şi 15 din erori ale adversarului. Volei Alba Blaj a înregistrat un procent mediu de preluare pozitivă de 46% (Marina Vujovic 60%, Tatsiana Markevich 45%), în timp ce Dinamo a înregistrat o medie de 31% (Roxana Ţucmeanu 62%, Ana Maria Ştefan 41%). Cele mai multe puncte au fost realizate de Tastiana Markevich (13) şi Samara Rodrigues de Almeida (12), urmate de Nneka Onyejekwe şi Leticia Boscacci (Dinamo), cu câte 9,

A fost a 13-a victorie din 14 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 39 de puncte și păstrându-și avantajul față de urmăritoare. În runda următoare, în 28 ianuarie, o nouă deplasare, la CSM Lugoj. Până atunci însă, miercuri, 25 ianuarie, la Sibiu, meci în Champions League, cu Volero Zurich.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Ana Grbac; n-a jucat Lisa Kramer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea