Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Din toamnă se vor înfiinţa două clase profesionale de tip Kronstadt la Alba Iulia. Bursă lunară de 400 lei pentru fiecare elev

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Infiintarea scolii profesionale de tip Kronstadt01La Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia vor funcţiona, din toamnă, două clase de tipul şcolii profesionale Kronstadt, a anunţat astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, care s-a întâlnit cu părinţi şi reprezentanţii firmei Star Transmission, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” pentru a le explica beneficiile urmării unei astfel de şcoli.

Cele două clase care vor fi înfiinţate la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, vor lua modelul şcolii profesionale de tip Kronstadt  din Braşov, care funcţionează de mai bine de un an de zile. Acest tip de şcolarizare aduce mai multă practică şi mai puţină teorie, comparativ cu modelul românesc. Durata studiilor este de doi ani, iar după terminarea acestora, daca absolvenţii doresc să lucreze pe teritoriul Germaniei, pot face acest lucru, dacă mai fac un curs de pregătire practică de şase luni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un alt aspect important al acestei forme de învăţământ constă în faptul că specializările sunt create pe baza necesităţilor de pe piaţa forţei de muncă, la propunerea agenţilor economici din zonă. Aceştia sunt şi cei care vor absorbi forţa de muncă nou creată.

Printre avantajele acestei oferite de şcolarizare se numără o bursă în valoare de 200 de lei, din partea ministerului şi alţi 200 de lei, din partea agenţilor economici, bani care vor fi primiţi pe întreaga durată a şcolarizării.

În ceea ce priveşte rigorile, sistemul german îşi păstrează renumele. Elevii sunt atent verificaţi în privinţa absenţelor şi a activităţilor pe care le au la cursuri şi în practică. Candidaţii trebuie să aibă sub 18 ani şi să fie absolvenţi de clasa a IX-a, grupul ţintă fiind de 15 – 16 ani.

Înfiinţarea celor 2 clase de tipul şcolii profesionale Kronstadt este sigură conform vicepreşedintelui judeţean, Florin Roman şi urmează să se stabilească specializările care vor fi în concordanţă cu cerinţele partenerilor: Star Transmission, Ipec, Apulum, Supremia Grup şi Saturn. În continuare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean însoţit de partenerii proiectului se vor întâlni la instituţii de învăţământ cu părinţii elevilor şi cu reprezentanţii şcolilor pentru promovarea şi informarea acestui proiect la care nu există criterii de selecţie, iar numărul claselor variază în funcţie de numărul de doritori.

Reprezentantul firmei Star Transmission, prezent la întâlnire a zis că elevii care doresc să urmeze cursurile unei şcoli universitare nu vor fi opriţi, chiar mai mult vor fi susţinuţi şi ajutaţi de firma parteneră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea