// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Din stagiunea viitoare, Unirea Alba Iulia revine pe „Cetate”! Viitorul Constanţa, model pentru strategia „alb-negrilor”

Din stagiunea viitoare, conform declaraţiilor furnizate de preşedintele Mihai Dăscălescu, într-un interviu acordat pentru Radio Unirea, divizionara terţă Unirea Alba Iulia va reveni pe Stadionul „Cetate”, după un campionat petrecut în pelerinaj la Zlatna şi Galtiu.

*Miza: 1000 de spectatori pe „Cetate”

„Alb-negrii” încearcă să presteze un fotbal spectaculos, prin care fanii să fie atraşi la arena pe care acum 7 ani se jucau meciuri în Liga 1. Astfel, la meciurile interne ale trupei lui Adorian Himcinschi vor fi organizate tombole, concursuri cu premii (tricouri etc), tocmai din dorinţa de a aduce un public numeros în tribune. „Ne dorim şi sper să şi reuşim să avem o medie de 1000 de spectatori la fiecare joc acasă, să-i atragem pe fani prin rezultate şi să-i convingem să rămână lângă echipă”, a spus Dăscălescu la Radio Unirea. Oficialul divizionarei terţe crede că în scurt timp autorităţile locale şi judeţene se vor alătura proiectului „renaşterea Unirii”, demarat prin implicarea lui Gicu Grozav şi Mihai Oancea.

Este foarte important să ai alături de tine Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba pentru că dai dovadă de stabilitate! Important este să fie refăcut Stadionul «Cetate» şi ştiu că există dorinţă foarte mare a autorităţilor de a face un stadion nou, cu care să ne mândrim. Avem exemplu emulaţiei create la Ploieşti după ce s-a inaugurat noua arenă”, a precizat Dăscălescu. Preşedintele unirist s-a referit, în acest context, şi la posibilitatea finanţării cluburilor din bani publici, pe care o vede greu aplicabilă pe termen scurt. „Prin acea Ordonanţă de Urgenţă s-a oferit libertatea de a finanţa din banii publici, dar aşteptăm să apară un model concret. Nu există un contract cadru, este o nebuloasă din acest punct de vedere şi, probabil, într-un an-doi se va limpezi situaţia”, a concluzionat Dăscălescu, acesta mizând şi pe o colaborare, o asociere, cu Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia.

*Un Centru de copii şi juniori puternic!

Alba Iulia vrea să revină în prim-planul fotbalului autohton prin propriile forţe, mai precis prin constituirea unui Centru de copii şi juniori puternic, care să producă în permanenţă, să lanseze talente precum Gicu Grozav sau Nicuşor Stanciu, ajunşi la echipa naţională. „Modelul nostru este «Viitorul Constanţa» în privinţa creşterii talentelor şi ne propunem să muncim foarte serios la nivel juvenil. Prin fotbaliştii lansaţi în timp de Unirea Alba Iulia avem o imagine excelentă la nivel naţional. Avem doi jucători la prima reprezentativă, Gicu Grozav şi Nicolae Stanciu şi putem spune că, la acest capitol, concurăm serios Viitorul Constanţa, echipa campioană condusă de Gică Hagi”, a dezvăluit Mihai Dăscălescu.

În acest sens, se încearcă strângerea la Unirea a copiilor talentaţi din judeţ, care să crească la Alba Iulia, să se cizeleze şi apoi să facă pasul spre eşaloanele superioare. „Uniristul Bebe Brumaru ne ajută în zona Sebeş prin Asociaţia «Valea Frumoasei» cu care avem un parteneriat. Costică Moldovan ne sprijină la Abrud, iar la Aiud colaborăm foarte bine cu Viitorul Aiud”, a spus Mihai Dăscălescu.

*Trio în probe la Astra Giurgiu

Aflat la Radio Unirea, Mihai Dăscălescu a menţionat că începând de luni trei tineri unirişti, Cătălin Suciu, Sebastian Culda şi Andrei David, vor fi testaţi de fosta vicecampioană Astra Giurgiu. „Cei trei se vor duce pentru a-i vedea antrenorul Edi Iordănescu. Dacă se vor remarca, iar Astra îi va dori o să stabilim şi suma de transfer. Mi-aş dori să-şi confirme calităţile şi să rămână toţi în lotul unei echipe participante în Europa League”, a spus Dăscălescu

Dan HENEGAR