Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din Sibiu în Țara Moților: Un medic radiolog, fost rezident la Spitalul Clinic Universitar Sibiu, profesează în Cîmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Spitalului Orășenesc Cîmpeni, ec. Dragomir Morcan, a confirmat pentru Ziarul „Unirea” că, din această lună, unitatea medicală pe care o administrează are un nou medic ce deservește specialitatea Teleradiologie/Teleimagistică. Este vorba de medicul specialist Bogdan Rotaru, care vine din Sibiu, secția Radiologie și Imagistică Medicală a clinicii Paltinul.

Dr. Rotaru a activat în perioada octombrie 2015 – decembrie 2016 ca medic rezident la Spitalul Clinic Universitar Sibiu pe radiografie de urgență și CT (traumatisme și boli acute). S-a pregătit și a lucrat în domeniul RMN-ul abdomenului, pelvisului, articulațiilor, musculo-scheletal, coloanei vertebrale, capului și gâtului. În plus, s-a pregătit și a lucrat în domeniul tomografiei computerizate (CT) a capului, gâtului, plămânilor, abdomenului, pelvisului, angio-CT.

Între iunie 2012 – septembrie 2015 a fost medic rezident la Spitalul Clinic Universitar, Cluj-Napoca. A lucrat și s-a instruit pe radiologie clasică, ecografie, CT și RMN, într-un spectru larg de specialități diferite care au necesitat examene ima­gistice, cum ar fi: oncologie, geriatrie, gastro-intestinale, pneumologie, neuroradiologie, pediatrie etc. În perioada decembrie 2011 – septembrie 2012 a lucrat ca medic rezident la Spitalul Universitar din Lund, Suedia, pe imunologie și transfuzii de sânge.

A  mai lucrat în compartimente cum ar fi alergologie, sistemul complement, autoimunitate, suprafață celulară, analiză biomoleculară, imunofluorescență.

În perioada 2002 – 2008 a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, din Timișoara, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență. În 2002 a terminat cursurile Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, clasa matematică-fizică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea