Din motive medicale, baschetbalista Diana Ignat a ratat convocarea la lotul naţional Under 16 al României

Convocată la echipa naţională Under 16 a României de baschet feminin, talentata albaiuliană Diana Ignat nu a putut onora solicitarea, din motive medicale. Reprezentativa „tricoloră” este singura formaţie a României ce va evolua la Campionatele Europene, programate în 4-12 august, în Franţa, la Bourges.

Din păcate, din pricina acestor probleme apărute la genunchiul drept, Diana a ratat şanse participării la o competiţie extrem de importantă. „Din cauza unor dureri resimțite la nivelul piciorului drept în meciul cu Timișoara, din cadrul turneului de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, Diana Ignat  nu reușit să se recupereze la timp pentru a participa la acțiunile lotului naţional”, a declarat antrenorul Valentin Urian (CSU Alba Iulia).

ELIT

Diana Ignat se anunţă o jucătoare de reală perspectivă, debutând deja, la o vârstă fragedă, la echipa de senioare a CSU LPS Alba Iulia în respectivul turneu de promovare în Liga Naţională. În acest context, oficialii formaţiei universitare din Cetatea Marii Uniri intenţionează să o includă în stagiunea viitoare în lotul echipei ce va activa pe prima scenă, alături de alte două jucătoare ale LPS Alba Iulia, Andreea Fleşer şi Alexandra Bobar. “Şansele Dianei de a juca în sezonul viitor în Liga Naţională sunt minime. Asta pentru că va evolua în cadrul Campionatului Naţional Under 16, fiind 18 etape care se dispută sâmbăta şi duminica. Încă nu am purtat discuţii pe această temă cu conducerea CSU Alba Iulia, dar firesc că îmi doresc ca ea, dar şi alte jucătoare ale LPS Alba Iulia, să evolueze pentru echipa din primul eșalon”, a explicat Valentin Urian, antrenorul LPS Alba Iulia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...