FOTO/VIDEO: Cetatea Alba Carolina sub asaltul muzical al Fanfarei “Augustin Bena”. Din luna mai, în fiecare duminică în Piața Cetății

Începând de astăzi, 1 mai, Fanfara “Augustin Bena” a județului Alba va oferi albaiulienilor și turistilor veritabile “turniruri” muzicale în Piața Cetății Alba Carolina, prin compoziții și orchestrații reprezentative pentru cea mai eficientă familie muzicală, brass-ul.Prima reprezentație a avut loc astăzi în Piața Cetății, începând cu ora 12.00. Zeci de albaiulieni și turiști aflați în Cetate la orele amiezei au putut să se bucure de acordurile fanfarei.

În fiecare duminică, de la ora 13, maestrul Coriolan Honcaș alături de instrumentisti în uniformă militară vor avea punct fix de “gardă muzicală”, fără limită la ritm, interpretare și repertoriu.

“ Inițiativa noastră și a primăriei face ca Alba Iulia să fie așa cum ne dorim cu toții: mai primitoare și mai surprinzătoare. Dacă ne gândim la muzică, în general, ca la o mare familie, fanfara are de departe cei mai distinși și nobili membri. Venind din trecut, rămâne și astăzi un gen muzical emblematic pentru toate ocaziile speciale, deschizând evenimente și ceremonii oriunde pe glob. Pentru noi este foarte important să arătăm că Alba are tradiție și, probabil, unii dintre cei mai buni instrumentiști de fanfară.” Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena”.

Pentru a da un sens permanent acestei colaborări, în curând, în Piața Cetății, se va monta un foișor mobil. Mini stagiunea va avea și un punct culminant, de Ziua Imnului Național, când la Alba Iulia vor fi prezente orchestre reunite într-o sesiune aparte și specială de muzică de fanfară.

“ Trebuie să recunoaștem că indiferent unde ne surprinde, la o plimbare în parc cu nepoții, în stepă sau în curte la Casa Albă, muzica de fanfară, ritmul și uniforma ne fac să vibrăm. Duminicile de vară nu vor mai fi niciodată la fel în Alba Iulia și multă lume va întârzia la clasicul prânz în familie. Muzica de fanfară, cântată de virtuoși, va învălui pentru prima dată în acest sezon Cetatea și sunetul acesta va face parte din viața noastră. Pentru a te bucura de asta nu ai nevoie de studii la conservator.” Mircea Hava, primar.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 1 mai 2017 at 22:01

foarte bine! da’ nu uitati la le dati apa suficienta c-acolo ii ca in cuptor dupa ce vor creste temperaturile peste 25 de grade.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...