FOTO/VIDEO: Cetatea Alba Carolina sub asaltul muzical al Fanfarei “Augustin Bena”. Din luna mai, în fiecare duminică în Piața Cetății
Începând de astăzi, 1 mai, Fanfara “Augustin Bena” a județului Alba va oferi albaiulienilor și turistilor veritabile “turniruri” muzicale în Piața Cetății Alba Carolina, prin compoziții și orchestrații reprezentative pentru cea mai eficientă familie muzicală, brass-ul.Prima reprezentație a avut loc astăzi în Piața Cetății, începând cu ora 12.00. Zeci de albaiulieni și turiști aflați în Cetate la orele amiezei au putut să se bucure de acordurile fanfarei.
În fiecare duminică, de la ora 13, maestrul Coriolan Honcaș alături de instrumentisti în uniformă militară vor avea punct fix de “gardă muzicală”, fără limită la ritm, interpretare și repertoriu.
“ Inițiativa noastră și a primăriei face ca Alba Iulia să fie așa cum ne dorim cu toții: mai primitoare și mai surprinzătoare. Dacă ne gândim la muzică, în general, ca la o mare familie, fanfara are de departe cei mai distinși și nobili membri. Venind din trecut, rămâne și astăzi un gen muzical emblematic pentru toate ocaziile speciale, deschizând evenimente și ceremonii oriunde pe glob. Pentru noi este foarte important să arătăm că Alba are tradiție și, probabil, unii dintre cei mai buni instrumentiști de fanfară.” Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena”.
Pentru a da un sens permanent acestei colaborări, în curând, în Piața Cetății, se va monta un foișor mobil. Mini stagiunea va avea și un punct culminant, de Ziua Imnului Național, când la Alba Iulia vor fi prezente orchestre reunite într-o sesiune aparte și specială de muzică de fanfară.
“ Trebuie să recunoaștem că indiferent unde ne surprinde, la o plimbare în parc cu nepoții, în stepă sau în curte la Casa Albă, muzica de fanfară, ritmul și uniforma ne fac să vibrăm. Duminicile de vară nu vor mai fi niciodată la fel în Alba Iulia și multă lume va întârzia la clasicul prânz în familie. Muzica de fanfară, cântată de virtuoși, va învălui pentru prima dată în acest sezon Cetatea și sunetul acesta va face parte din viața noastră. Pentru a te bucura de asta nu ai nevoie de studii la conservator.” Mircea Hava, primar.
[nggallery id=3861]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO: Preșcolarii de la Grădinița Stremț, spectacol de colinde și descoperirea magiei Crăciunului
Preșcolarii de la Grădinița Stremț, spectacol de colinde și descoperirea magiei Crăciunului Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Stremț au oferit un extraordinar spectacol de colinde într-o seară magică desfășurată la Pensiunea „Casa Butnarului” din Geoagiu de Sus. La descoperirea magiei Crăciunului au participat „fluturașii” de la GPP Stremț, aceștia bucurându-se de venirea lui […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri