Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din această lună, şuieratul Mocăniţei se poate auzi pe Valea Arieşului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Șuieratul Mocăniţei se poate auzi, din această lună, pe Valea Arieşului, în judeţul Alba. Trenul care a făcut istorie în zonă va fi repus în funcţiune pentru început pe o porţiune mai scurtă, de 23 de kilometri.

Mocăniţa a fost trecută pe linie moartă în luna mai 1996 şi de atunci şuieratul ei nu a mai spart liniştea Apusenilor. De proiect se ocupă omul de afaceri Cristian Răspopa, care a recunoscut că partea cea mai grea a constat în refacerea liniei de cale ferată îngustă. Acesta a făcut public faptul că de la anul speră să se mai extindă linia până la Buru sau poate şi până la Lupşa. În prezent se lucrează încă la refacerea liniei ferate, furată, degradată, cu traverse putrede etc.

Mocăniţa de pe Valea Arieşului va circula în scop turistic. Vor fi amenajate staţii care să permită călătorilor să ajungă cât mai uşor la cele mai importante atracţii turistice din zonă. Va fi tren de agrement care va merge cu o viteză cuprinsă între 15 – 30 km/h.

Mocăniţa a rulat pentru prima dată pe Valea Arieşului în 20 iunie 1912. Avea un traseu de 94 de kilometri, între Turda şi Câmpeni, pe care îl parcurgea în 6 ore şi jumătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea