Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Din 2016, impozit de 20 DE ORI MAI MARE pentru persoanele fizice care dețin spaţii comerciale sau de birouri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice care dețin spaţii comerciale sau de birouri vor plăti, începând de anul viitor, un impozit care poate ajunge chiar de 20 de ori mai mare decât cel plătit până în prezent. Pentru toți ceilalți români impozitul pe locuință ar putea crește, după ce noul Cod Fiscal dă undă verde autorităților locale să aplice majorări.

Românii nu vor scăpa în 2016 de majorări la impozitele pe case și apartamente, în condițiile în care noul Cod Fiscal încurajează o indexare a acestora. Creșterile vor varia de la localitate la localitate.

Majorarea impozitelor locale, prevăzută de noul Cod fiscal, este certă. Sistemul de impozitare a proprietăţilor imobiliare se va schimba radical, din 2016, conform noului cod.

Cele mai afectate vor fi persoanele fizice care deţin clădiri nerezidenţiale, folosite în scop economic, adică spaţii comerciale sau de birouri.

Destinaţia clădirii – rezidenţială sau nerezidenţială – este principalul criteriu în funcţie de care se vor stabili taxele locale de anul viitor, potrivit Capital.ro. În prezent, Codul fiscal nu face această distincţie şi instituie formulele de calcul (cota de impozit, valoarea impozabilă) în funcţie de statutul proprietarului: persoană fizică sau juridică.

Prin urmare, persoanele fizice care, acum, plătesc aceleaşi impozite, indiferent de scopul în care este utilizat imobilul, vor datora mai mult, din 2016. Pentru spaţiile comerciale sau de birouri, vor plăti exact ca firmele. Taxa va fi cel puţin dublă şi va putea ajunge chiar de 20 de ori mai mare.

Nivelul va depinde de decizia consiliilor locale care vor putea alege o cotă din intervalul 0,2%-1,3%. (Z.U.)

Surse: capital.ro, realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea