// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Din 2016, impozit de 20 DE ORI MAI MARE pentru persoanele fizice care dețin spaţii comerciale sau de birouri

Persoanele fizice care dețin spaţii comerciale sau de birouri vor plăti, începând de anul viitor, un impozit care poate ajunge chiar de 20 de ori mai mare decât cel plătit până în prezent. Pentru toți ceilalți români impozitul pe locuință ar putea crește, după ce noul Cod Fiscal dă undă verde autorităților locale să aplice majorări.

impozitRomânii nu vor scăpa în 2016 de majorări la impozitele pe case și apartamente, în condițiile în care noul Cod Fiscal încurajează o indexare a acestora. Creșterile vor varia de la localitate la localitate.

Majorarea impozitelor locale, prevăzută de noul Cod fiscal, este certă. Sistemul de impozitare a proprietăţilor imobiliare se va schimba radical, din 2016, conform noului cod.

Cele mai afectate vor fi persoanele fizice care deţin clădiri nerezidenţiale, folosite în scop economic, adică spaţii comerciale sau de birouri.

Destinaţia clădirii – rezidenţială sau nerezidenţială – este principalul criteriu în funcţie de care se vor stabili taxele locale de anul viitor, potrivit Capital.ro. În prezent, Codul fiscal nu face această distincţie şi instituie formulele de calcul (cota de impozit, valoarea impozabilă) în funcţie de statutul proprietarului: persoană fizică sau juridică.

Prin urmare, persoanele fizice care, acum, plătesc aceleaşi impozite, indiferent de scopul în care este utilizat imobilul, vor datora mai mult, din 2016. Pentru spaţiile comerciale sau de birouri, vor plăti exact ca firmele. Taxa va fi cel puţin dublă şi va putea ajunge chiar de 20 de ori mai mare.

Nivelul va depinde de decizia consiliilor locale care vor putea alege o cotă din intervalul 0,2%-1,3%. (Z.U.)

Surse: capital.ro, realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419