Rămâi conectat

Politică Administrație

Din 2014, țăranii români nu mai pot vinde laptele în piețe. În schimb au drept de muncă în toate țările UE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Începând cu 1 ianuarie 2014 statul român le interzice micilor producători autohtoni să vândă ân piețe laptele. Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe. În România sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.

În același timp, de la 1 ianuarie 2014 pentru români au fost ridicate restricțiile privind accesul pe piața muncii în toate țările membre UE.

O altă măsură care intră în vigoare de la Anul Nou permite cumpărarea terenului agricol de către cetățenii UE. Spre deosebire de România, Bulgaria a prelungit interdicția cumpărării de către străini a pământului agricol. Comisia Europeană a avertizat Bulgaria că vor urma consecințe în urma acestei decizii, dar nu a precizat la ce se referă. Președintele Bulgariei, poate, în teorie, să blocheze această lege.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea