Rămâi conectat

Politică Administrație

Din 2014, țăranii români nu mai pot vinde laptele în piețe. În schimb au drept de muncă în toate țările UE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Începând cu 1 ianuarie 2014 statul român le interzice micilor producători autohtoni să vândă ân piețe laptele. Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe. În România sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.

În același timp, de la 1 ianuarie 2014 pentru români au fost ridicate restricțiile privind accesul pe piața muncii în toate țările membre UE.

O altă măsură care intră în vigoare de la Anul Nou permite cumpărarea terenului agricol de către cetățenii UE. Spre deosebire de România, Bulgaria a prelungit interdicția cumpărării de către străini a pământului agricol. Comisia Europeană a avertizat Bulgaria că vor urma consecințe în urma acestei decizii, dar nu a precizat la ce se referă. Președintele Bulgariei, poate, în teorie, să blocheze această lege.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primarul lasă fără asistență stomatologică gratuită peste 5.000 de copii din Sebeș!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul lasă fără asistență stomatologică gratuită peste 5.000 de copii din Sebeș! Unii nu știu să piardă, dar și mai rău este atunci când unii nu știu să câștige cu demnitate și bărbăție. Exemplu clasic de parvenitism, grobianism și lipsă de bărbăție, în prima ședință de Consiliu Local, după alegeri, primarul Sebeșului, Gheorghe Dorin Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea