Rămâi conectat

Economie

Din 1 martie 2015, clienţii pot pleca fără să plătească, dacă nu primesc bon fiscal!!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comercianţii ar putea fi obligaţi, din 1 martie, să afişeze, lângă casele de marcat, un anunţ prin care să-i atenţioneze pe clienţi că au dreptul să beneficieze de produsul cumpărat fără să-l plătească, în cazul în care nu primesc bon fiscal. De asemenea, anunţul va conţine şi numărul Telverde pe care îl vor putea apela consumatorii pentru a reclama magazinele care nu le emit bon fiscal. Modelul bon fiscalanunţului este cuprins într-un proiect de ordin, lansat în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.

Citeşte şi: Din martie: Serviciul 112 disponibil pentru clienții care nu primesc bon fiscal la produsul cumpărat sau consumat

În cazul restaurantelor, barurilor, discotecilor şi cluburilor, anunţul urmează să figureze pe prima pagină a meniurilor sau ar putea fi afişat prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare, se arată în proiectul de ordin. Anunţul va conţine şi numărul de telefon Telverde 0800.800.085 al Ministerului Finanţelor, pe care consumatorii îl vor putea apela gratuit pentru a semnala situaţiile în care magazinele nu emit bonuri fiscale. La Telverde va răspunde o persoană sau un reprezentant al ministerului care vă va direcţiona mai departe. O echipa a ANAF vă va lua toate datele de contact, menţionând ziua şi ora.

Citeşte şi: Clientul va putea refuza plata produsului dacă nu a primit bon fiscal

Proiectul de act normativ al MFP vine în contextul în care OG 10/2015 a modificat OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.  Mai amintim că prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc în 13 aprilie, adică a doua zi de Paşti. La această extragere vor participa bonurile emise în intervalul calendaristic cuprins între 2 februarie şi 28 martie 2015. ANAF va verifica validitatea bonurilor câştigătoare la loteria fiscală la sediul firmelor emitente, ocazie cu care va efectua şi un control al activităţii firmelor respective. Fondul de premiere alocat extragerii care se va desfăşura a doua zi de Paşti este de un milion de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea