Din 1 iulie, examenul auto va fi înregistrat video şi audio

Prevederile referitoare la înregistrarea video şi audio a probelor teoretice şi practice din cadrul examenului auto intră în vigoare începând de vineri, 30.iunie. Măsura a fost inclusă într-un act normativ publicat în 2016, însă aceasta urmează să se aplice la un an distanţă, termen care va fi atins în două zile.

Modificările amintite sunt introduse în Codul rutier (OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prin OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. De altfel, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei din 2016 a fost adoptat chiar ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Potrivit legestart.ro, trebuie reţinut faptul că, pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, înregistrarea probelor se va face diferenţiat, după cum urmează:

– proba teoretică – înregistrare video;
– proba practică – înregistrare video şi audio.

Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice.

Excepţii

Prin excepţie, nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A – mopede, motociclete, tricicluri.

Alte prevederi

Sistemele tehnice de monitorizare se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul auto.

Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.

Sursa: legestart.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...