Din 1 iulie, examenul auto va fi înregistrat video şi audio
Prevederile referitoare la înregistrarea video şi audio a probelor teoretice şi practice din cadrul examenului auto intră în vigoare începând de vineri, 30.iunie. Măsura a fost inclusă într-un act normativ publicat în 2016, însă aceasta urmează să se aplice la un an distanţă, termen care va fi atins în două zile.
Modificările amintite sunt introduse în Codul rutier (OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prin OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. De altfel, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei din 2016 a fost adoptat chiar ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Potrivit legestart.ro, trebuie reţinut faptul că, pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, înregistrarea probelor se va face diferenţiat, după cum urmează:
– proba teoretică – înregistrare video;
– proba practică – înregistrare video şi audio.
Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice.
Excepţii
Prin excepţie, nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A – mopede, motociclete, tricicluri.
Alte prevederi
Sistemele tehnice de monitorizare se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul auto.
Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.
Sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor