Din 1 iulie, examenul auto va fi înregistrat video şi audio
Prevederile referitoare la înregistrarea video şi audio a probelor teoretice şi practice din cadrul examenului auto intră în vigoare începând de vineri, 30.iunie. Măsura a fost inclusă într-un act normativ publicat în 2016, însă aceasta urmează să se aplice la un an distanţă, termen care va fi atins în două zile.
Modificările amintite sunt introduse în Codul rutier (OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice) prin OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. De altfel, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei din 2016 a fost adoptat chiar ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Potrivit legestart.ro, trebuie reţinut faptul că, pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, înregistrarea probelor se va face diferenţiat, după cum urmează:
– proba teoretică – înregistrare video;
– proba practică – înregistrare video şi audio.
Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice.
Excepţii
Prin excepţie, nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A – mopede, motociclete, tricicluri.
Alte prevederi
Sistemele tehnice de monitorizare se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul auto.
Procedura şi condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi măsurile pentru protejarea acestora şi a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.
Sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii