Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Dilema Veche are un nou șef. Mircea Vasilescu rămâne directorul festivalului de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Vasilescu a renunțat, după 17 ani, la funcția de redactor-șef a celei mai apreciate și longevive reviste de cultură din România – Dilema Veche. Locul său va fi preluat de Sever Voinescu, despre care Vasilescu afirmă că este pe deplin calificat “pentru a duce mai departe spiritul revistei.”

Mircea Vasilescu

Mircea Vasilescu

Într-un editorial publicat zilele trecute pe www. dilemaveche.ro –“Proces-verbal de predare-primire” – Mircea Vasilescu își explică gestul ca fiind unul firesc, neforțat, ce ține de acea „reașezare“ pe termen lung a Dilemei, în acord cu spiritul său originar, dar și cu societatea, și cu publicul nou.

 

“Cei care rămîn după mine în redacție ar putea să facă Dilema, în următorii ani, mai bună, mai vie și mai interesantă decît aș putea s-o fac eu (…)

Nu sînt bolnav. Nu m-am certat cu re­dac­ția, cu managementul, cu publicul, cu cine mai știe cine. N-am avut vreo re­velație bruscă. Nu m-a bușit vreo „di­si­dență“, nu mă duc să fac altă revistă. Nu mă călugăresc, nu mă retrag pe vreo insulă. În general, orice scenariu, teorie a conspirației, arrière-pensée nimeresc pe lîngă în cazul de față. Am renunțat la funcția de redactor-șef la Dilema veche de bunăvoie și nesilit de nimeni. Nu mi‑am dat demisia și nu plec de tot. Doar am renunțat să mai fiu redactor-șef”, scrie Mircea Vasilescu în Proces-verbal de predare-primire.

 

Mircea Vasilescu este unul dintre părinții Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia, devenit un brand de succes al Celeilalte Capitale, după doar patru ediții.

Iar, după cum el singur mărturisește, evenimentul este unul dintre proiectele de suflet, la care nu va renunța odată cu funcția de la revistă. Va rămâne în continuare directorul festivalului, pentru organizarea căruia va avea probabil mai mult timp decât până acum, iar această perspectivă nu poate decât să ne bucure.

 

“Nu plec însă de tot. O să-mi povestesc anii petrecuți la Dilema pe blogul revistei. Am ce povesti, ­căci lucrul la revistă mi-a dat ocazia să cunosc o lume interesantă, să fiu bine dispus în cea mai mare parte a timpului și să lucrez cu bună dispoziție. (Sigur, au mai fost și hărțuielile administrativ-organizatorice, și altele; dar totul are un preț, nu?). O să fac interviuri (pentru că îmi place tot mai mult să-i las să vorbească pe alții). Și, mai ales, o să mă ocup în continuare de Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia. Mă bucur că am avut ideea festivalului și că a mers din ce în ce mai bine. Nu mă las de el”, anunță Vasilescu în materialul de pe ediția online a Revistei Dilema Veche

(BP)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea