Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dilema privind mandatele de deputat din Alba, patru sau trei pentru PNL, va fi lămurită joi. BEC anunță rezultatele finale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul Electoral Central anunță, joi, distribuirea mandatelor și rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Astfel, dilema privind mandatele de deputat din Alba, trei sau patru pentru PNL, va fi lămurită.

judetul-alba-parlamentare01În cazul în care PNL ia patru mandate ar fi una dintre cele mai mari aberații legislative, dar nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în România.

Două analize, ale Agenției de Rating Politic și a Institutului de Politici Publice, realizată pe datele comunicate de Biroul Electoral Central la nivelul centralizării a 99,9% din voturi, arată că PNL va obține în Alba patru mandate de deputat.

Dacă la Senat lucrurile sunt clare, cele două mandate fiind obținute de Alexandru Pereș (PNL) și Daniel Breaz (PSD), la Camera Deputaților, exceptând cele două mandate întregi obținute la nivelul județului de către Florin Roman (PNL) și Ioan Dîrzu (PSD), celelalte trei posturi de deputați urmează să fie stabilite la redistribuirea națională.

Potrivit simulărilor efectute de partide, după numărarea de către BEC a 98,8% din voturile exprimate, în județul Alba cele două partide mari, PNL cu trei mandate și PSD cu două mandate la Cameră ar lua toate locurile de deputați. Practic, pe lângă cei doi deputați menționați, în Alba ar urma să mai ocupe această funcție, Corneliu Olar (PNL), Claudiu Răcuci (PNL) și Cornel Suciu (PSD).

Conform acestei simulări, deși PNL a obținut în județul Alba doar 44.921 voturi (37,07%), la Camera Deputaților ar putea obține trei mandate (echivalentul a 60% din voturi valabile exprimate), beneficiind de o prevedere a legii, care se referă la repartizarea proporțională a mandatelor de parlamentar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea