Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dificultăți în implementarea legii: Românii a căror creștere salarială se lasă așteptată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dificultăți în implementarea legii: Românii a căror creștere salarială se lasă așteptată

La începutul anului 2024, odată cu intrarea în vigoare a unei noi reglementări, angajatorii din România sunt obligați să majoreze salariile angajaților plătiți cu salariul minim pentru mai mult de 24 de luni.

Cu toate acestea, există o mulțime de români care, deocamdată, nu vor vedea niciun leu în plus în conturile lor, deși legislația le impune un spor salarial.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform datelor extrase din Registrul Electronic de Evidență a Salariaților (REVISAL) la sfârșitul anului 2023, 406.293 de salariați din întreaga țară urmează să beneficieze de această prevedere legală. Cu toate acestea, în realitate, un număr semnificativ de angajați rămân în continuare fără nicio majorare salarială.

Un aspect al noii reglementări este definirea perioadei de 24 de luni, începând cu data de 1 ianuarie 2022. Această perioadă de referință este aplicată pentru toți angajații plătiți cu salariul minim pe economie anterior acestui an. Pentru cei angajați după 1 ianuarie 2022, perioada de 24 de luni este calculată individual de la data angajării.

Este de menționat că majorarea salariului de bază se negociază cu fiecare salariat îndreptățit la această creștere. Procesul implică încheierea unui act adițional la contractul individual de muncă, semnat de ambele părți. Această etapă este necesara, având în vedere că modificările aduse contractelor individuale de muncă se pot realiza doar în baza prevederilor legale sau prin acordul explicit al ambelor părți implicate.

Citește și: Închirierea locuințelor sau spațiilor în blocurile cu bulină roșie, interzisă: Proprietarii care încalcă legea riscă amenzi de până la 10.000 de lei

Cu toate acestea, există îngrijorări privind aplicarea uniformă a acestei prevederi în toate sectoarele economiei românești. Unii angajatori întâmpină dificultăți în a implementa aceste majorări salariale din cauza unor probleme financiare sau a altor constrângeri, lăsând astfel o parte dintre angajați fără beneficiile la care au dreptul conform noii legislații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic Traficul rutier este restricționat marți, 7 mai 2024, pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș-Turda, pentru efectuarea de lucrări de reparații la covorul asfaltic. Citește și: FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea