Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Dieta cu pepene roșu – un real ajutor în eliminarea toxinelor și în pierderea kilogramelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dieta cu pepene roșu – un real ajutor în pierderea kilogramelor și în eliminarea toxinelor.

Pepenele rosu, un aliat de incredere in cura se slabire, este un aliment format 90% din apa, avand un continut de zaharuri menit a-ti asigura energia pe tot parcursul unei zile.

dieta pepene rosuDeosebit de gustos, pepenele rosu poate deveni nu doar o gustare perfecta pentru vara, ci si un real ajutor in eliminarea toxinelor si in pierderea kilogramelor. Pepenele rosu reprezinta o bogata sursa de vitamine, calciu, potasiu, fier si aminoacizi, dar si o arma de nadejde in lupta cu gradele Celsius. O dieta cu pepene rosu ajuta chiar si la combaterea anxietatii, a stresului,atacurilor de panica.

Enzimele si acizii organici continuti de pepene rosu se gasesc mai ales in apropierea cojii si sunt cele responsabile pentru efecte de dezintoxicare puternica. Pepenele este si un foarte bun antioxidant (contine licopren), prevenind cancerul, tumorile de la nivelul esofagului, a tractului urinar si a prostatei.

Mai mult, pepenele rosu actioneaza in vederea unui tratament pentru acnee, gratie puterii acestui aliment de a conferi un volum ridicat de apa si de a detoxifia organismul. Se poate aplica si extern, pe zonele afectate, in masti homemade pentru ten gras.

Miezul pepenelui rosu contine 95 la suta apa, ceea ce il recomanda si in tratamentul afectiunilor rinichilor si ale intregului aparat urinar. Pepenele rosu contine foarte putin sodiu si cantitati reduse de potasiu, motiv pentru care dieta cu pepene rosu este indicata pentru reducerea cantitatii de sodiu din organism, cu urmari benefice asupra inimii, cat si a sistemului imunitar.

Cura cu pepene rosu – regimul alimentar

Dieta se tine pe parcursul unei saptamani si este indicata tuturor mai putin suferinzilor de insuficienta renala.

Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata pentru cura.

La sfarsitul celor sapte zile vei pierde in jur de 5 sau chiar 6 kilograme, in functie de greutatea initiala si de strictetea cu care respecti urmatoarele reguli la dieta:

In timpul dietei cu pepene rosu sunt permise urmatoarele alimente:

  • carne de pui
  • carne de peste
  • carne slaba de vita
  • orez
  • supe
  • legume
  • branza de vaci si iaurt
  • oua fierte
  • pepene rosu sau galben

Poti bea ceaiuri de slabit si cafea neindulcite, sucuri naturale din fructe si multa apa. Precum si in cazul altor diete, iti recomand sa stai departe de caloriile din alcool.

Avand aceste indicatii, iti poti ajusta singura caloriile consumate la fiecare masa si sa iti planuiesti un regim alimentar in care sa consumi in jur de 800-1000 de calorii pe zi. Include felii de pepene rosu pentru gustari intre mese sau la cina. Incearca un regim alimentar util – dieta cu pepene rosu!

Sursa One.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea