Rămâi conectat

Curier Județean

DGASPC Alba: Începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizațiile pentru persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap sunt plătite de AJPIS Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC) informează persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului Alba că, începând din luna ianuarie 2019, achitarea indemnizațiilor și tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap este în competența Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba (AJPIS).

Măsura este în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum şi pentru modificarea Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.

Prin urmare, în luna ianuarie 2019, efectuarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap din județul Alba, aferente lunii decembrie 2018, se va face exclusiv de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-o comună din Alba: Tânăr din Dolj, REȚINUT de polițiști după ce a rănit un bărbat cu cuțitul Un tânăr alcoolizat din Dolj a fost REȚINUT de polițiștii din Alba după ce a rănit un bărbat din Șibot, cu cuțitul, în timpul unui scandal.  Citește și: Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea