Rămâi conectat

Actualitate

DGASPC Alba: Dezbatere pe tema parteneriatului public-privat în furnizarea de servicii sociale

Alexandra Mates

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, în sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba din cadrul Centrului de Servicii Comunitare Arnsberg Alba Iulia, s-a organizat  o dezbatere pe tema: Importanţa imaginii în parteneriatul public – privat, desfăşurată în cadrul Proiectului “Parteneriat public – privat pentru calitate în furnizarea de servicii sociale în judeţele Alba, Botoşani şi Ialomiţa. Acesta a reprezentat prima activitate practică a cursului de formare a specialiştilor din organizaţiile neguvernamentale pentru îmbunătăţirea parteneriatului public-privat în domeniul social.

Proiectul este implementat de Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale Bucureşti (CRIPS) în parteneriat cu Asociaţia pentru Persoane Vârstnice şi Copii în Dificultate “Familia 2004” Blaj, finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative din Fondul Social European.

La dezbatere au participat reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale implicate în proiect, respectiv: Caritas Asistenţă Socială  – Filiala Organizaţiei Caritas Alba Iulia, Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Alba, Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale Trebuie!Sebeş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, Asociaţia „Familia 2004” Blaj, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco – Catolic Blaj, Societatea de Ajutorare Diakonia Alba Iulia, Asociaţia Nonguvernamentală „Maria Beatrice” Alba Iulia,  precum şi reprezentanţi ai sectorului public, respectiv ai Serviciului Public de Asistenţă Socială Alba şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat serviciile oferite beneficiarilor de către organizaţiile neguvernamentale implicate în proiect, tipurile de parteneriate încheiate cu furnizorii publici, modalităţile de comunicare la nivel intra şi inter organizaţional, precum şi  modalităţile prin care organizaţiile nonguvernamentale îşi promovează imaginea.

De asemenea, s-au discutat aspecte referitoare la valorile individuale şi comune ale parteneriatului public-privat şi au fost identificaţi factorii de succes, dar şi barierele care apar în cadrul parteneriatului public-privat.

Reprezentanţii DGASPC Alba  au prezentat  tipurile de servicii sociale care se derulează în parteneriat public –privat,  intenţiile referitoare la contractarea / concesionarea altor tipuri de servicii, modalităţile prin care DGASPC Alba, ca furnizor public de servicii sociale, poate să susţină financiar asigurarea unor servicii de calitate, precum şi necesitatea de a exista un cost / tip de serviciu furnizat şi nu pentru o structură funcţională cum stabileşte în prezent  HG nr. 23/ 2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.

Au fost prezentate nevoile sociale identificate la nivel de judeţ de către autorităţile publice locale în scopul stabilirii unor modalităţi de soluţionare a acestora de către furnizorii publici în parteneriat cu furnizorii privaţi.

Un alt element luat în dezbatere a fost cel referitor la necesitatea implicării organizaţiilor neguvernamentale în elaborarea elementelor de dezvoltare strategică şi comunitară de către autorităţile publice locale şi ca  parteneri în aplicarea politicilor publice şi în determinarea standardelor de cost pentru fiecare tip de serviciu furnizat.

Abordarea parteneriatelor, atât din punct de vedere formal, cât şi informal, a fost apreciată de către participanţi care au susţinut ideea organizării unor mese rotunde cu scopul favorizării dialogului dintre părţi pentru discutarea problemelor comunitare şi identificarea unor soluţii în avantajul beneficiarilor – persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023 Ministerul Justiției a emis noul ordin privind taxele notariale pentru anul 2024, iar acestea sunt mai mari decât în anul 2023. Procura notarială este un instrument esențial pentru delegarea unor atribuții legale către o altă persoană, numită mandatar, care acționează în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea