Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dezvăluiri despre reținerea unui fost președinte din Liga 1: „După ce am terminat școala profesională la Alba Iulia, am fost lăcătuș la exploatarea minieră Rovinari”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezvăluiri despre reținerea unui fost președinte din Liga 1: „După ce am terminat școala profesională la Alba Iulia, am fost lăcătuș la exploatarea minieră Rovinari”

Marin Condescu, fost președinte și principalul creditor al echipei de fotbal Pandurii Tg. Jiu, susține că a fost informat că urmează să fie arestat, în urmă cu zece ani, cu comandă politică de la București. Și recunoaște că l-a întrebat direct pe Victor Ponta, prim-ministrul de atunci, care ar fi motivele să fie închis.

„M-am născut bogat”, spune fostul președinte la Pandurii în perioada 2003-2014. „Marele avantaj al meu a fost că satul și comuna din care provin eu n-au fost niciodată colectivizate. Eram dintr-o familie bogată, iar revoluția ne-a prins cu 20 de hectare de pământ, păduri, vii”, mai dezvăluie acesta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am făcut rost de butelii și le-am distribuit minerilor”

După ce a terminat școala profesională la Alba Iulia „am fost lăcătuș la exploatarea minieră Rovinari”. Apoi, înainte de ’89 a făcut afaceri cu butelii, care nu se găseau așa ușor în regimul Ceaușescu.

Acesta susține că: „Prefectul Greblă a vrut să mă aresteze pentru că eu am făcut rost de butelii și le-am distribuit minerilor. Nu le-am vândut niciodată! N-am câștigat nimic în plus, eram destul de bine plătit din cotizația oamenilor.

Cel mai mare salariu a fost de 11.000 de lei pe lună”.

Apoi, în 2003, prefectul Toni Greblă i-a decis viitorul: „Trebuie să-i dăm un țel și mișcării sportive”. Așa a început perioada performanțelor sportive la Tg. Jiu. Cele mai mari performanțe au fost locul 2 în România, plus accederea în cupele europene. Dar odată cu performanța au apărut și problemele pentru Condescu.

„Marine, la București s-a hotărât să fii arestat!”

„Lucrurile au fost destul de simple. A venit președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care era și primarul din Tg. Jiu, și mi-a spus: «Marine, la București s-a hotărât să fii arestat! Îndepărtat de la club și de la mișcarea sindicală!».

Eu niciodată nu m-am înțeles cu PSD-ul și patru rânduri de alegeri le-au pierdut datorită mie. Simpatia noastră fiind către altă latură politică”, a dezvăluit acesta în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. „Când a venit la mine primarul, am pus mâna pe telefon și i-am dat mesaj domnului prim-ministru Victor Ponta, deputat de Gorj! «Domnule prim-ministru, a venit la mine primarul Cârciumaru și mi-a spus că ați dat dispoziție la București să fiu arestat, reținut sau orice se poate ca să fiu îndepărtat». Mi-a răspuns la mesaj: «Eu niciodată n-am fost implicat».

Dar la mine a venit un membru oficial și așa s-a și întâmplat! M-au reținut!”, susține Condescu.

Condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Reținerea a fost doar pentru 24 de ore, apoi eliberat. Atunci, poliţiştii au verificat toate documentele în baza cărora Condescu a obţinut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii, precum şi actele în baza cărora preşedintele CA al echipei şi-a recuperat banii de la club.

În 2018, Condescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată de către Curtea de Apel Craiova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea