Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dezbatere ADR: Direcțiile de dezvoltare și nevoile de finanțare ale Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din Regiunea Centru s-au întâlnit astăzi la Alba Iulia pentru a crea rețeaua partenerială care va prioritiza domeniile județene care au nevoie de finanțare, în concordanță cu direcțiile următoarei perioade de programare financiară a fondurilor Uniunii Europene.

Întâlnirea de lucru a fost organizată de ADR Centru și peste 50 de persoane au participat la discuțiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunităţii pe termen lung.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întâlnirea de lucru a Comitetului Regional de Planificare a reunit reprezentanții consiliilor județene, ai primăriilor de municipiu, mediului universitar, asociațiilor județene, prefecturilor, precum și ai camerelor de comerț din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, alături de experții ADR Centru.

Cei prezenți la întâlnire s-au axat în discuții pe rezultatele analizei socio-economice și ale analizei SWOT, realizate la nivelul Regiunii Centru, două dintre analizele componente ale Planului Regional de Dezvoltare, dar și pe pregătirea portofoliului regional de proiecte pentru perioadă de programare financiară europeană 2014-2020.

Programarea dezvoltării regionale este o acţiune deosebit de complexă, care presupune consultări publice largi şi un parteneriat puternic între actorii din regiune care intervin în acest proces. În cadrul acestor întâlniri urmărim identificarea problemelor şi a nevoilor la nivelul comunităţii, selectarea proiectelor necesare şi prioritizarea acestora, activități pentru care avem nevoie de implicarea comunităţii, dar și de un parteneriat larg. De asemenea, analizăm posibilitatea de a integra proiectele propuse de membri cu alte proiecte de la nivelul comunităţii, care să ducă la dezvoltare economică şi socială unitară și echilibrată a județelor și a regiunii”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Acesta a mai precizat că la sfârşitul lunilor octombrie și noiembrie 2012 ADR Centru va organiza întâlniri punctuale cu grupurile de lucru judeţene şi întâlniri individuale cu promotorii de proiecte, fiind alocate 2 zile pentru fiecare judeţ. Discuţiile din cadrul acestor întâlniri se vor axa pe portofoliul regional de proiecte propuse și necesare, identificate de către autoritățile publice locale. Se va urmări ca proiectele propuse să aibă obiectivele clar stabilite, inclusiv modul în care acestea vor fi atinse și măsurate, stabilirea unor indicatori de proiect măsurabili şi uşor verificabili. De asemenea, discuțiile se vor axa și pe analiza resurselor necesare pentru elaborarea şi implementarea proiectelor, precum şi sursele de proveniență ale acestora.

La cererea membrilor Comitetului se vor organiza și întâlniri de discuţii pe portofoliul de proiecte cu promotorii acestora, care pot avea loc la sediul ADR Centru sau la sediul promotorului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea