Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DEZASTRU pentru consumatori: Electrica majorează tarifele pentru clienții care nu și-au schimbat contractele, cu 50%. De când intră noul preț în vigoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DEZASTRU pentru consumatori: Electrica majorează tarifele pentru clienții care nu și-au schimbat contractele, cu 50%. De când intră noul preț în vigoare

Prețuri mai mari pentru consumatori. Electrica Furnizare a început să-și notifice clienții care nu și-au schimbat contractele și sunt încadrați la categoria ”serviciu universal” cu privire la majorarea tarifelor. De la 1 ianuarie, prețul pentru un kw va fi, aproape identic cu cel practicat de Electrica pentru clienții care au aplicat pentru piața liberă.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, prețul unui kw pentru clienții Electrica de la Serviciul Universal va fi de 1,48 de lei, cu aproape 50% mai mare decât cel valabil până la finalul acestui an.

Pentru cei care și-au schimbat contractele și au optat pentru piața liberă, Electrica oferă mai multe pachete, cu tarife cuprinse între 1.36 lei/kw și 1.43 lei/kw.

Mesajul primit de clienții Electrica de la Serviciul Universal:

Stimate client,

Având în vedere că actuala ofertă de furnizare a energiei electrice în regim de Serviciu Universal din contractul dumneavoastră expiră la data de 31.12.2021, prin prezenta, vă transmitem noua ofertă de furnizare a energiei electrice în regim de Serviciu Universal, care intră în vigoare începând cu data de 01.01.2022 și este valabilă până la data de 31.03.2022. Prețul din ofertă este evidențiat în tabelul de mai jos și a fost actualizat ca urmare a condițiilor de piață/evoluției prețurilor din sectorul energetic.

Oferta de Serviciu Universal menționată în această notificare este disponibilă și pe pagina noastră de internet, la adresa www.electricafurnizare.ro/preturi-si-tarife, iar Contractul cadru aplicabil, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 88/2015, cu modificările și completările ulterioare, poate fi consultat inclusiv la adresa www.electricafurnizare.ro/asistenta/furnizor-de-ultima-instanta.

Precizăm că, potrivit O.U.G. nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/29.10.2021, în perioada 01.11.2021 – 31.03.2022, clienții casnici vor beneficia de schema de sprijin pentru plata facturilor de energie electrică și gaze naturale. Efectul compensării, exceptării sau plafonării se va regăsi în factura de energie electrică/gaze naturale. Mai multe informații despre aceste facilități și condițiile de acordare pot fi consultate în cadrul paginii dedicate din site-ul nostru: www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/.

Denunțarea unilaterală a contractului de către client este gratuită și se face cu o notificare transmisă FUI cu cel puțin 21 de zile înainte, conform contractului cadru. Prețul energiei electrice este de 0.93704 lei/kWh (preț fără Tg) și este aplicabil în perioada 01.01.2022-31.03.2022.

Sursa: observatorulph.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea