Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Dezastru la simulări în Alba. 80% din elevii de clasa a XII-a au picat proba la Matematică

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Rezultatele obţinute de elevii care au susţinut simulările pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat sunt din nou dezamăgitoare şi reflectă încă o dată slaba pregătire a tinerilor şi dezinteresul afişat faţă de aceste două examene.  Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la proba de matematică pentru Bacalaureat. Peste 80% din elevi nu au reuşit să obţină notă de trecere, în timp ce colegii lor mai mici au avut un procent de promovabilitate de 41,94%, la aceeaşi probă.

La simularea pentru Evaluarea naţională, proba la Limba şi Literatura Română a fost promovată de 72,60% din elevi, însă mai trebuie centralizate aproximativ 200 de lucrări. La Matematică, rezultatele finale sunt cu mult mai slabe. Doar 1375 de elevi, din 3278 înscrişi, au reuşit să obţină notă peste 5. Proba de Limba Maternă nu a pus probleme elevilor din Alba care au înregistrat o promovabilitate de 92,47% la Limba Maghiară şi 60% la Limba Germană.

Mai slab pregătiţi s-au dovedit a fi elevii de clasa a XII-a care au punctat din nou o contraperformanţă. La proba de Limba şi Literatura Română, 38,18% din tineri au luat note peste 6. Proba de foc a fost şi de această dată Matematica, unde s-a înregistrat o promovabilitate de 19,97%. La Istorie elevii s-au descurcat ceva mai bine, iar 59,01% din ei au reuşit să obţină note peste 6. În fine, la Limba Maghiară au trecut proba 54,32% din liceenii înscrişi.

Elevii de liceu susţin astăzi proba scrisă în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea