Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dezastru în Europa. Euro a fost depășit de dolar și bursele s-au blocat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dezastru în Europa. Euro a fost depășit de dolar și bursele s-au blocat

Marți, bursele europene au închis în scădere, zona euro coborând față de dolar la cel mai redus nivel din ultimele două decenii. Investitorii analizează creșterea prețurilor petrolului și noi date economice din zona euro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,5%, în pofida creşterii acţiunilor companiilor din sectorul petrolului şi gazelor, informează News.ro.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile din sectorul sănătăţii şi cel de media, ambele încheind ziua cu scăderi de circa 1,6%. Componente acţiunilor din sectorul petrolului şi gazelor a avansat cu 3,1%.

Preţurile contractelor de referinţă pentru gaze au urcat cu 13%, din cauza defecţiunilor din sistemul de conducte care transportă petrol din Kazahstan în Europa prin Rusia, care au perturbat livrările.

Defecţiunile au survenit după ce Rusia a anunţat că va întrerupe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile, începând de pe 31 august, pentru lucrări de întreţinere neplanificate.

Europa a coborât marţi faţă de dolari la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, fiind tranzacţionat la 0,9915 unităţi pentru un dolar.

Indicele german DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,26%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,61%.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74 Astăzi, 8 decembrie, în Munții Apuseni a pornit un protest spontan, unde moții au blocat drumul național DN74, după ce, vreme de 3 ani, drumul încă nu a fost modernizat. Aceștia s-au deplasat la sediul Prefecturii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare