Rămâi conectat

Actualitate

Dezastru FISCAL și BUGETAR: Deficit bugetar de 1,94% din PIB, după primele 6 luni, iar datoria externă a trecut pragul de 100 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Dezastru FISCAL și BUGETAR: Deficit bugetar de 1,94% din PIB, după primele 6 luni, iar datoria externă a trecut pragul de 100 miliarde euro

România înregistrează un deficit bugetar de 1,94% din PIB dupa primele sase luni ale anului, adica 19,96 miliarde de lei, potrivit datelor de la Finante prezente in executia bugetului general consolidat in perioada 01.01 – 30.06.2019, date consultate de STIRIPESURSE.RO.

De asemenea, veniturile bugetului sunt de 148,6 miliarde lei, reprezentand 14,4% din PIB, comparativ cu 14% din PIB in aceeasi perioada a anului 2018.

Se inregistreaza cresteri, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, in cazul incasarilor din venituri nefiscale, contributii de asigurari, TVA si accize.

Sumele de la UE in contul platilor efectuate sunt de 7,6 miliarde de lei

Cheltuielile sunt in suma de 168,6 miliarde de lei, cu 14,7% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Au crescut cheltuielile de personal, precum si cele cu bunuri si servicii, dobanzi, asistenta sociala.

Cheltuielile pentru investiii au fost de 12,3 miliarde lei, cu 3,2 miliarde mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Reamintim faptul că după primele patru luni din 2019, datoria externă totală a României a crescut cu 3,66 miliarde euro, la un total de 103 miliarde euro, din care datoria pe termen lung are o pondere de 68%, arată datele BNR.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea