Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Detoxifierea organismului după sărbători: Alimentele care pot face minuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada sărbătorilor consumăm, în exces, grăsimi alimentare, dulciuri, băuturi alcoolice, care produc efecte negative asupra sănătății organismului.

dieta1Printre semnele ca ai nevoie de o detoxifiere se numara: prezenta oboselii, a stresului si a senzatie de iritare, coșuri si probleme ale pielii, lipsa puterii de concentrare si învățare, dureri de cap si stari de ameteala.

Alimente utile pentru detoxifierea organismului:

Fructe proaspete

Fructele contin vitamine, antioxidanti, fibre si multe alte substante cu efecte pozitive asupra organismului. In plus, acestea iti umplu stomacul oferind senzatia de satietate.

Portocalele au un efect laxativ si actioneaza ca un tonic natural, oferindu-ti o portie zdravana de energie. Consuma suc de portocale seara, dupa masa, apoi inca un pahar in dimineata urmatoare.

Sucul de portocale este o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti care iti protejeaza organismul de radicalii liberi.

Vitamina C ajuta organismul sa produca glutation, un compus care ajuta ficatul sa elimine toxinele.

Merele sunt pline de nutrienti si pectina, care ajuta la eliminarea tuturor aditivilor artificiali intrati in corp din mancare.

Avocado are puterea de a scadea nivelul colesterolului si de a dilata vasele de sange. Mai mult decat atat, contine un nutrient care lupta cu cel putin 30 de tipuri de celule cancerigene.

Fructele uscate

Fructele uscate au de cinci ori mai multe calorii decat cele crude (240 kcal/100 gr) dar sunt satioase si contin multe vitamine si minerale, in special fier si calciu.

Varza

Substantele din varza indeparteaza radicalii liberi inainte ca acestia sa ajunga la celule si contribuie la diminuarea nivelului de colesterol. Aceste substante trimit genelor semnale ce le fac pe acestea sa creasca productia enzimelor ce contribuie la detoxifierea corpului.

Sfecla rosie

Are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. In plus, desi este dulce, are un numar destul de mic de calorii si isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire.

Iaurtul

Este un aliment excelent pentru stomac, dar mai ales pentru detoxifierea ficatului. Acesta actioneaza direct asupra organului si il ajuta pe acesta sa filtreze mai usor substantele toxice si sa le elimine din corp.

Cerealele

Nu trebuie ignorate la dieta de detoxifiere. Se recomanda sa fie procurate cerealele integrale, fara zahar sau aditivi, bogate in fibre alimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea