Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Detenție pe viață pentru pedofili – Proiect de lege depus la Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Parlament este depus un proiect de lege care ca violul comis asupra unui copil să fie pedepsit cu închisoare pe viaţă, aşa cum este în cazul crimei. Unul dintre motive este că cei care agresează copiii ies din închisori şi recidivează. Nimeni însă nu are soluţii pentru prevenirea unor astfel de fapte şi nici pentru a ajuta eficient victimele sau a trata făptaşii.

Raportul Rețelelor de Medicină Legală de anul trecut indică o creștere fără precedent a numărului de expertize în cauze de alienare parentală, abuz asupra minorilor și pedofilie.

Un ultim caz a fost înregistrat în comuna Parava din județul Bacău. Trei fraţi, de 5, 7 şi 8 ani, lăsați în grija bunicii de mama plecată la muncă în străinătate, au fost abuzați sexual de unchii lor.

Dacă veți căuta pedofilia în Codul penal, n-o veți găsi. Nu există o infracțiune cu acest nume.

Sunt însă prevăzute infracțiuni sexuale legate de minori, dar pedepsele au fost reduse în ultimii ani, la cel mult 10 ani de închisoare, din care cel găsit vinovat execută o treime și apoi e eliberat condiţionat.

Acum, se propune același regim ca în cazul pedepselor pentru crimă: între 15 și 25 de ani și chiar detenția pe viață pentru circumstanțe agravante.

Înăsprirea pedepselor răspunde doar parțial nevoilor provocate de aceste situații tragice, atrag atenția specialiștii din domeniu.

Anul trecut au fost înregistrate 2000 de cazuri de agresiuni sexuale. Cel puțin un sfert au fost îndreptate asupra minorilor.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea