Rămâi conectat

Ştirea zilei

Despre valoarea individuală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dacă ar trebui să optez pentru Traian Băsescu sau Mircea Geoană, l-aş alege tot pe Traian Băsescu. Mircea Geoană s-a dovedit drept o natură servilă faţă de şefii, eminenţe cenuşii sau nu, din PSD. Orice rebeliune a sa, în interiorul acestui partid, se desfăşura, mai mult sau mai puţin, cu voie de la centru. Când a depăşit anumite limite, a fost sancţionat drastic. Reacţia domniei sale la această sancţiune arată cine ar fi condus România, dacă dumnealui ar fi ajuns preşedinte: Iliescu şi Năstase. Am enumerat, la alegerile prezidenţiale, împreună cu câţiva prieteni, zece argumente pentru care l-am preferat pe Traian Băsescu. Toate s-au împlinit.
Dar procesul de modernizare a statului, dublat de acutizarea crizei economice, a provocat insatisfacţii profunde în masa alegătorilor. Chiar unii din alegătorii lui Traian Băsescu şi-au schimbat opţiunile. Adevărul e că oricine şi-ar fi asumat conducerea României, în această perioadă ar fi fost nevoit să procedeze cam în aceeaşi manieră. Ce a provocat revolta oamenilor a fost scăderea nivelului de trai, generată de absenţa investiţiilor menite să asigure funcţionarea fără prea mari sacrificii a economiei.
Cele mai violente proteste au avut drept ţintă PDL. Lucru absolut firesc, deoarece acest partid conduce azi ţara. Afectat de corupţie şi incompetenţe, PDL a început un proces de eliminare a corupţilor şi incompetenţilor. Se demonstrează astfel că statutul unui partid se poate regenera doar prin renunţarea la cei ce îi denaturează condiţia şi imaginea. În acest caz, soluţiile salvatoare vin prin creditarea morală şi profesională a autenticelor personalităţi ale partidului. Miza pe personalităţi puternice asigură, de obicei, succesul.
Situaţia PDL, în judeţul Alba, e oarecum diferită de restul ţării. Cei ce antipatizează acest partid vorbesc de faptul că Alba e portocalie. Şi chiar aşa este. Dar este aşa datorită opţiunilor electoratului. Climatul din interiorul organizaţiilor PDL, la nivel municipal şi judeţean, exceptând rebeliunile domnilor Negruţ şi Potor este calm. Personalităţile cele mai prestigioase din PDL Alba sunt, toată lumea o ştie, Mircea Hava şi Ion Dumitrel. Domniile lor ocupă două funcţii cheie în administraţia municipală şi, respectiv, judeţeană. Funcţiile de primar al Alba Iuliei şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba au fost şi rămân decisive pentru administrarea oraşului, respectiv judeţului.
O minimă onestitate obligă pe oricine să constate că, în ciuda deformărilor de imagine, produse de adversarii politici, cei doi domni au reuşit să-şi păstreze prestigiul în apriga realitate politică şi economică a momentului.
Competiţia politică din viitoarele alegeri locale va fi aproape neinteresantă. Spun asta, deoarece Mircea Hava şi Ion Dumitrel nu prea au adversari redutabili. Liberalii şi social-democraţii n-au reuşit, cel puţin până acum, să scoată în competiţie personalităţi credibile şi creditabile. Se vorbeşte că un posibil contracandidat al domnului Mircea Hava ar fi domnul Călin Potor, provenit, iată, din rândurile PDL.
Cred că partidele din opoziţie mizează, pentru a câştiga alegerile, pe votul negativ al electoratului. Acest calcul s-ar putea dovedi eronat, în situaţia în care, dincolo de uzura unui partid, anumite personalităţi ale sale îşi păstrează prestigiul. În asemenea situaţii, contează valoarea individuală a unui candidat.
Aurel PANTEA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moarte ȘOCANTĂ în Constanța: Un tânăr de numai 18 ani a decedat după ce a primit un pumn în față. De la ce a pornit conflictul

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Moarte ȘOCANTĂ în Constanța: Un tânăr de numai 18 ani a decedat după ce a primit un pumn în față. De la ce a pornit conflictul

Un tânăr de 18 ani a decedat în urma unui conflict care a avut loc într-un club din Murfatlar. Tânărul a primit un pumn în față de la un bărbat de 21 de ani, astfel acesta s-a prăbușit pe asfalt. Băiatul a decedat în drum spre spital.

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața în urma unui conflict spontan care a avut loc într-un club din orașul Murfatlar. Un bărbat în vârstă de 21 de ani i-a aplicat adolescentului un pumn în față, încât acesta s-a prăbușit pe asfalt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tragedia a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie 2022, într-un club din orașul Murfatlar. Întregul scandal a pornit după ce victima a împins-o pe iubita agresorului, cel mai probabil din greșeală, potrivit declarațiilor martorilor.

Însă bărbatul de 21 de ani nu a stat pe gânduri și i-a aplicat adolescentului un pumn în față. Lovitura a fost atât de puternică încât, băiatul s-a prăbușit pe asfalt.

”La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03.00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima N.D., în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute, prin hemoragie subarahnoidiană”, se arată în comunicat.

Marorii care au asistat la cumplitele scene au sunat imediat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj SAJ, în ajutorul căruia a venit un echipaj SMURD.

Cadrele medicale l-au resuscitat pe adolescent timp de zeci de minute, însă, efortul lor a fost în zadar, din păcate băiatul a murit în ambulanța care îl transporta la spital.

Tribunalul Constanța a decis reținerea pentru 30 de zile a agresorului care riscă ani grei de închisoare.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Aiudeanul Levente Ioan Polgar, PREMIAT pentru participarea sa la „Ştafeta Veteranilor”, de către Casa Regală a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aiudeanul Levente Ioan Polgar, PREMIAT pentru participarea sa la „Ştafeta Veteranilor”, de către Casa Regală a României

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar Ioan a fost recompensat pentru participarea sa la Ștafeta Veteranilor, în cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie.

Diploma i-a fost înmânată de către Principese Margareta și Principele Radu al României.

„Mulțumesc Colegilor INVICTUS care împreună am reușit sa ducem aceasta flacăra de invictus în cât mai multe inimi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel a ajuns stafeta la ediția a IX-a ea pornind de la o scânteie o mana de oameni care azi a ajuns un foc de ne stins !

Va mulțumesc cu deosebit respect Levi .
GO Invictus!
Semper Invictus!”, au fost cuvintele lui Levente Polgar, într-o postare publicată în mediul online.

Ultramaratonistul aiudean Levente Ioan Polgar a acceptat invitația de a participa și anul acesta la competiția ”Ștafeta Veteranilor”, ajunsă la ediția a IX-a.

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Salarii majorate pentru angajații de la Direcția de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Alba: Peste 2.500 de lei pentru postul de secretar

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Salarii majorate pentru angajații de la Direcția de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Alba: Peste 2.500 de lei pentru postul de secretar

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba, din data de 17 noiembrie, pe masa consilierilor se află un proiect de hotărâre, care propune creșterea salariilor pentru angajații din cadrul Direcţiei Judeţene de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba.

Prin proiectul de hotărâre iniţiat se propune majorarea cu 12% a salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Direcţiei Judeţene de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba, care ocupă funcţii prevăzute în anexa nr. VIII cap. II lit. A pct. IV din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna decembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

1.) Funcţii de conducere

Nr.  crt. Funcţia Nivelul  studiilor Salariul de bază
1 Director S 7447
2 Director adjunct, contabil şef S 6888

Notă: Salariile de bază prevăzute pentru funcţiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim

2.) Funcţii de execuţie pe grade si trepte profesionale

Nr.  crt. Funcţia Nivelul  studiilor Gradul Salariul de bază -Gradaţia 0
1 Auditor S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
2 Consilier, expert, inspector de specialitate, revizor contabil, referent de specialitate, inspector casier S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
S debutant 2648
3 Consilier juridic S gradul I A 3797
S gradul I 3348
S gradul II 2973
S debutant 2648
4 Tehnician-economi st, secretar superior, interpret relaţii, interpret profesional, conductor inspector, referent, subinginer, arhivist SSD gradul I A 3348
SSD gradul I 2973
SSD gradul II 2648
SSD debutant 2550
5 Referent, inspector, arhivar, referent casier M IA 2550
M I 2550
M II 2550
M debutant 2550
6 Stenodactilograf, secretar-dactilograf, dactilograf M IA 2550
M;G I 2550
M;G debutant 2550
7 Secretar M;G 2550
M;G debutant 2550
8 Administrator M I 2550
M II 2550
9 Şef depozit M I 2550
M II 2550
10 Casier, magaziner M;G 2550
M;G debutant 2550
11 Şef formaţie pază/pompieri M;G 2550
12 Portar, paznic, pompier, guard, manipulant bunuri, curier M;G 2550
13 Îngrijitor M;G 2550
M;G debutant 2550
14 Maistru M;G I 2550
M;G II 2550
15 Şofer M;G I 2698
M;G II 2550
16 Muncitor calificat M;G I 2698
M;G II 2550
M;G III 2550
M;G IV 2550
17 Muncitor necalificat M;G I 2550
M;G II – fără sporuri 2550

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea