Rămâi conectat

Sport

Deşi CS Unirea Alba Iulia se zbate în sărăcie, Andra Ologu a câştigat titlul balcanic cu echipa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La cea de-a şasea ediţie a Campionatului Balcanic de Alergare Montană de la Vatra Dornei, cu atleţi din şase ţări (România, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Moldova, Turcia), au fost puse în joc tilurile balcanice (individual şi pe echipe), la feminin şi masculin, juniori şi seniori. Echipa României de senioare, din care a făcut parte şi Andra Ologu (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia şi CS Universitatea Alba Iulia) a cucerit medaliile de aur. Pe distanţa de 8 kilometri, „tricolorele” au câştigat poziţia de lider atât la individual prin Denisa Dragomir (46:12,00), cât şi pe echipe (alături de Denisa fiind Nicoleta Petrescu, locul 3; timpul 47:33,73 şi Andra Ologu, locul 9; 50:39,70), medaliile de argint revenind Bulgariei (2h 25:15,40), iar cele de bronz Turciei (2h 28:21,20). „Este o premieră lăudabilă pentru Andra. A fost a treia în echipa României şi a punctat, acesta a fost de fapt şi obiectivul ei. Aşteptăm decizia federaţiei în privinţa deplasării întregii echipe la Campionatele Europene de Alergare Montană, din Franţa, la Gap, în 12 iulie”, a spus antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

*Criza duce la abandonul senioarelor!

Andra OloguLăudabil acest rezultat în condiţiile în care sportivele fac performanţă de nivel internaţional deşi nu şi-au primit drepturile de luni bune şi efectiv au ajuns să practice sportul numai de plăcere şi pasiune, fără a le fi recompensată munca. „Clubul a rămas fără niciun ban de o lună de zile. Fetele nu şi-au mai primit indeminizaţia de efort din luna martie, de premii nici nu poate fi vorba. În această situaţie toate senioarele se vor retrage, pentru că nu se mai poate. Ana Rodean a refuzat participarea la Campionatele Naţional de marş din luna iulie, când avea posibilitatea să facă baremul pentru Europene. Nu vrea să ne ajute nimeni, nici Consiliul Judeţean şi nici Primăria municipiului Alba Iulia”, a răbufnit Gabriel Avram.

Urmează, la finele săptămânii, la Bucureşti, Campionatele Naţionale de juniori 1,  la start fiind prezente Gabriela Stoia (800 metri), Mihaela Acatrinei, Bianca Molnar şi Patricia Rojneai (toate în proba de 10.000 metri marş), legitimate la CSŞ Alba Iulia şi CS Unirea. Acest concurs contează drept criteriu de selecţie în vederea stabilirii lotului care va participa la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori 1, în SUA (Eugene, 20-25 iulie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea