Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Desfiinţarea judeţului Alba – la mâna consilierilor judeţeni ai PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De două săptămâni, agenda politică a României are un singur punct –  reorganizarea administrativă a ţării, fiind complet uitată agenda cetăţeanului, care este cu totul alta decât cea a preşedintelui Traian  Băsescu. Pe cetăţeni îi preocupă salariile mici (tăiate de Guvernul Boc-Băsescu), creşterea continuă a preţurilor, lipsa tot mai acută a locurilor de muncă, precum şi celelalte “beneficii” ale guvernării dezastroase a PDL. Preşedintelui României, Traian Băsescu, i s-a părut că e prea multă linişte în ţară şi a venit cu ideea regionalizării şi desfiinţării judeţelor.
CE AR ÎNSEMNA DESFIINŢAREA JUDEŢULUI ALBA?
1. Ar avea un efect devastator asupra unităţilor administrative şi asupra deconcentratelor din judeţ. Toţi salariaţii de la aceste instituţii vor avea de suferit. Odată cu reducerea atribuţiilor instituţiilor o parte din salariaţii actuali îşi vor pierde locurile de muncă, iar cei rămaşi probabil vor primi salarii mai mici. În consecinţă, vom avea mai mulţi şomeri prin aplicarea acestui proiect, chiar dacă mulţi angajaţi de la aceste instituţii sunt foarte bine pregătiţi profesional.
2. În ceea ce priveşte dezvoltarea economică a zonei, vom înregistra de la început un recul. Trebuie să fii de-a dreptul naiv să crezi că mai marilor regiunii, care vor fi, majoritatea lor, din zona regiunii (în cazul nostru Braşov) le va păsa de localităţile aflate la 400-500 km!
3. Cetăţenii, fie că vor, fie că  nu,  vor avea nevoie de o semnătură sau o ştampilă de la regiune, ceea ce poate însemna o deplasare la 400-500 km. În loc de o apropiere a administraţiei de cetăţean, vom constata o îndepărtare a acesteia de cetăţeni, o mai mare centralizare.
4. Cheltuielile administrative în nici un caz nu se vor reduce, ele vor rămâne la acelaşi nivel. Aş oferi doar un singur exemplu: cheltuielile de asistenţă socială vor fi aceleaşi pentru zona judeţului Alba sau chiar mai mari.
5. În concluzie, desfiinţarea judeţului Alba este o măsură păguboasă atât pentru instituţiile administrative, cât şi pentru cetăţenii din zona noastră. Eu consider că un asemenea proiect de reorganizare administrativă necesită, conform legilor României, consultarea populaţiei judeţului printr-un referendum. Consilierii USL (PSD+PNL) au depus la Consiliul Judeţean un proiect de hotărâre în vederea organizării unui referendum la nivelul judeţului, pentru consultarea populaţiei, deoarece suntem convinşi că cetăţenii nu doresc desfiinţarea judeţului Alba. În prezent, în Consiliul Judeţean Alba sunt 33 de consilieri, repartizaţi pe partide astfel: 19 consilieri PDL, 7 consilieri PSD şi 7 consilieri PNL. PDL are majoritate absolută, prin urmare desfiinţarea judeţului se află, în primul rând, în mâna consilierilor PDL.
Noi, consilierii PSD şi PNL, dorim ca iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, de reorganizare administrativă, să nu devină lege!
ec. Ioan FLOREA, consilier judeţean PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea