Rămâi conectat

Politică Administrație

Desfiinţarea defunctului Spital Orăşenesc Ocna Mureş, pe ordinea de zi a Guvernului Ponta

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş a fost închis de Guvernul Boc și este îngropat acum de Guvernul Ponta.

Potrivit paginii oficiale a Executivului, printre actele normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 14 august, se regăsește la poziția 13 – PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, judeţul Alba.

Prectic, este vorba despre îngroparea a ideii de spital public în orașul Ocna-Mureș, închis la 1 aprilie 2011 prin Hotărârea de Guvern 212 – “Aprobarea programului de interes național: Dezvolatarea rețelei naționale de cămine pentru persoane vârstnice.” De atunci, administrația locală din oraș și reprezentanți ai autorităților județene au întreținut ideea redeschiderii fostei unități sanitare sau transformarea acesteia într-un centru fizio-balnear.

Odată cu închiderea unității medicale din Ocna-Mureș, aproape 15.000 de persoane au fost rearondate la spitalul municipal din Aiud. O lovitură resimțită mai ales de cei în vârstă și cu venituri mici, aceștia fiind nevoiți să se deplaseze peste 20 de kilometri până la Aiud pentru a putea benefiia de asistență medicală.

„Ca urmare a Hotărârii nr. 56/2013 a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, Guvernul a adoptat prezentul act normativ prin care se desfiinţează spitalul orăşenesc Ocna Mureş. Menţionăm că această unitate sanitară şi-a încheiat activitatea începând cu data 01.04.2011. Componentele bazei materiale ale spitalului achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare se vor prelua de către DSPJ Alba”, se arată în proiectul de HG aflat pe masa Guvernului.

Clădirea fostului spital se află în administrarea Primăriei, în sarcina căreia rămâne acum viitorul acestui imobil. Atragerea de bani europeni pentru un cămin de bătrâni sau centru de tratament fizio-balnear ar putea să reprezinte o șansă pentru stoparea degradării imobilului și transformarea acestuia într-o investiție benefică pentru bugetul primăriei și comunitate.

UPDATE: Executivul a aprobat desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, din judeţul Alba, ca urmare a unei decizii a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş.

„Guvernul a adoptat prezentul act normativ prin care se desfiinţează spitalul orăşenesc Ocna Mureş. Menţionăm că această unitate sanitară şi-a încheiat activitatea începând cu data 01.04.2011. Componentele bazei materiale ale spitalului achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, se vor prelua de către DSPJ Alba”, explică Biroul de presă al Palatului Victoria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea