Descoperirile cercetătorilor chinezi, după 29 de autopsii: COVID-19 atacă sistemul imunitar, plămânii, inima și rinichii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Descoperirile cercetătorilor chinezi, după 29 de autopsii: COVID-19 atacă sistemul imunitar, plămânii, inima și rinichii

O echipă de medici și cercetători chinezi și-a prezentat concluziile la care a ajuns după ce au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienţi decedaţi din cauza COVID-19 în China.

Wang Guiqiang, şeful echipei de cercetători, şi-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing, potrivit agenţiei de presă Xinhua, informează Mediafax.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar şi produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. De asemenea, coronavirusul duce şi la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Wang Guiqiang a precizat şi că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienţii devin mai vulnerabili la alte infecţii bacteriologice şi fungice, infecţii care agravează starea şi pot duce chiar la deces.

Nu doar plămânii sunt afectaţi. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419