Rămâi conectat

Actualitate

Acţiunea „Trabucul Bihorean”:Descinderi ale poliţiei la traficanţii de ţigări din Alba şi Bihor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aceată dimineaţă, ând cu ora 6.00, poliţiştii (în cooperare cu DPIR şi Jandarmeria) din Alba şi Bihor au descins la domiciliile şi sediile firmelor a 20 persoane suspectate că fac contrabandă cu ţigări.Sunt percheziţionate locuinţele şi sediile de firmă a 15 suspecţi din Bihor şi a 5 suspecţi din judeţul Alba.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

20 de percheziţii simultane organizate de poliţiştii din Alba pentru soluţionarea unui dosar penal privind acte ilegale de comerţ cu ţigări

În cursul zilei de azi, 03.11.2011, începând cu ora 0600, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Bihor (15) şi Alba (5), aparţinând unui număr de 14 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

În urma datelor şi informaţiilor obţinute cu privire la săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au extins cercetările efectuate în unele cauze aflate în lucru şi la data de 02.05.2011 au înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, un dosar penal pentru contabandă cu ţigări.

Din cercetările efectuate în cauză ofiţerii de poliţie au stabilit faptul că în perioada mai 2011 – octombrie 2011, un număr de 14 persoane, domiciliate în judeţele Bihor şi Alba, au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Astfel, pe baza probelor administrate în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 296¹ lit. l din Legea numărul 571/2003 privind Codul Fiscal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi de art. 270 pct. 3 din Legea numărul 86/2006 privind Codul Vamal, modif. şi compl. cu O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale faţă de cele 14 persoane.

Pentru soluţionarea dosarului penal, în cursul zilei de 03.11.2011, începând cu ora 0600, sunt efectuate simultan 20 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor localităţi din judeţele Bihor (15) şi Alba (5), la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 14 învinuiţi.

La acţiunea denumită „TRABUCUL BIHOREAN”, participă 63 de poliţişti şi sunt folosite 17 autovehicule.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Pe baza mandatelor de aducere cei 14 învinuiţi şi alte persoane vizate în cadrul anchetei vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În data de 04.11.2011, învinuiţii care vor fi reţinuţi pentru o durată de 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, vor fi prezentaţi de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. (N.I.T.)

Update aici:

http://www.ziarulunirea.ro/9-persoane-din-albac-vadu-motilorarieseni-si-garda-retinute-pentru-trafic-cu-tigari-si-alcool-in-dosarul-trabucul-bihorean/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea