Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Derby-ul Seriei a 5-a s-a încheiat, dar Armando Popescu (Performanța Ighiu) continuă „războiul” cu „U” Cluj și Adrian Falub!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby-ul Seriei a 5-a din Liga a 3-a dintre Performanța Ighiu și „U” Cluj s-a încheiat cu victoria clară a liderului, 2-0 (1-0), pe „Cetate”, dar războiul declarațiilor continuă între oficialii celor două grupări.

La finele partidei, Adrian Falub, antrenorul Clujului l-a atacat pe Armando Popescu, „principalul” Universității referindu-se și la polemica iscată între cele două cluburi pe tema locului de desfășurare a partidei. „Cred că la Ighiu adversarul ne-ar fi pus probleme, însă fotbalul este pentru suporteri. Faptul că jignești un club ca U Cluj nu pot să-l concep. Nu este normal, trebuie mai mult respect. M-a deranjat doar că un oficial poate să spună, în 2018, că Universitatea este un club născut dintr-un viol. De aceea fotbalul ajunge aici. Suntem în primele 10 cluburi din ţara asta, ca istorie, suntem şi am fost o echipă iubită şi ar trebui mai mult respect, dar poate asta este Liga a 3„, a adăugat Falub.

Armando Popescu, reprezentantul ocupantei locului secund nu a rămas dator și i-a dat replica fostului antrenor unirist, în mesajul său referindu-se și la implicarea politicului în sport.

*Armando Popescu: „Câștigă respectul, dacă vrei să fii respectat! Pe cine să respect?!”

Domnul Adrian Falub să se documenteze atent și apoi să se pronunțe, să-și aroge merite și să se bată cu pumnul în piept! Dacă este antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, înființată de un grup de studenți români, la Budapesta, în 1919, atunci acel club nu este în primele 10 echipe din țară! Este primul în clasamentul all-time, ca și înfrângeri, în Liga 1! Să citească atent actul constitutiv al acestui club. Se vorbea de respect, dar pe cine să respect? Pe cei ce dau telefoane din birouri înainte de meciuri? Pe acel antrenor care și în tur și acum i-a înjurat ca un birjar pe cei de pe banca noastră tehnică? Pe antrenorul Adrian Falub care a fugit din Arad, „noaptea ca hoții”? Acea galeria care s-a încăierat în tribune la Galda de Jos, iar acum, la Alba Iulia, iar a avut probleme cu forțele de ordine? Respectul se câștigă, iar în primul trebuie tu să respecți, ca să primești respectul celorlalți„, a atacat dur Armando Popescu.

A respecta programul competițional este tot o formă de respect. Dacă U Cluj disputa intermediara cu CFR Cluj II înaintea meciului cu noi, poate aveau și ei jucători suspendați sau accidentați. Noi am jucat fără trei jucători, accidentați și căpitanul Adrian Potopea – suspendat, iar adversarii cu lotul complet. Pentru că au privilegiul să joace când vor și unde vor. Altfel spus, U Cluj joacă meciul din etapa a 16-a, după ce toate echipele au jucat etapa a 21-a„, a amendat Armando Popescu presiunile oponenților de a muta partida de la Ighiu la Alba Iulia.

*Armando Popescu: „Mutarea jocului, executarea unei comenzi politice!”

Fotbalul din România este în perfuzii, trăiește doar datorită ajutorului venit de la consiliile locale, unul politic până la urmă. Totul trebuie însă să aibă o limită. Am rămas tablou când am aflat despre povestea cu tăvălugirea terenului de la Alba Iulia și mi s-a întărit convingerea că am asistat la o imixtiune mizerabilă, executarea unei comenzi politice. Se știe respectiva vorbă despre politică, dar cred că ar fi bine ca asemenea persoane să rămână în bordelul lor politic și să nu-și extindă influențele în sănătate sau sport„, a acuzat dur Armando Popescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea