Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului Viorica Dăncilă precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români:

”Stimată doamnă prim-ministru,

La preluarea puterii de către PSD și ALDE, în anul 2016, România se afla în situația fericită de a avea o inflație negativă. Însă, la numai doi ani de la preluarea mandatului de către guvernele PSD-ALDE, inflația a ajuns la un record al ultimilor 5 ani, și anume de aproximativ 4,7 la sută. De asemenea, tot în mandatul guvernării PSD-ALDE, prețurile alimentelor de baza au explodat, cum este cazul ouălor și al untului, ale căror prețuri s-au dublat într-un timp foarte scurt! Totodată, România înregistrează cea mai mare creștere a prețului la combustibili la pompă din UE, un record la fel de nedorit pentru cetățenii români.

În același timp, creditele în lei ale românilor s-au “scumpit”, urmare a creșterii alarmante a ROBOR, fapt ce semnifică un alt record negativ, pentru ultimii 5 ani, iar facturile la utilități, în special pentru gaze naturale și energie electrică, de asemenea au crescut considerabil! Este evident faptul că toate aceste aspecte afectează viața de zi cu zi a românilor.

Doamnă prim-ministru, v-am auzit de mai multe ori punând aceste majorări în „cârca” Băncii Naționale a României! În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE pentru a stopa aceste creșteri împovărătoare și care sunt motivele legale imputabile BNR legate de aceste efecte negative ale inflației.

Menționez că solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea