Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului Viorica Dăncilă precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români:

”Stimată doamnă prim-ministru,

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La preluarea puterii de către PSD și ALDE, în anul 2016, România se afla în situația fericită de a avea o inflație negativă. Însă, la numai doi ani de la preluarea mandatului de către guvernele PSD-ALDE, inflația a ajuns la un record al ultimilor 5 ani, și anume de aproximativ 4,7 la sută. De asemenea, tot în mandatul guvernării PSD-ALDE, prețurile alimentelor de baza au explodat, cum este cazul ouălor și al untului, ale căror prețuri s-au dublat într-un timp foarte scurt! Totodată, România înregistrează cea mai mare creștere a prețului la combustibili la pompă din UE, un record la fel de nedorit pentru cetățenii români.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În același timp, creditele în lei ale românilor s-au “scumpit”, urmare a creșterii alarmante a ROBOR, fapt ce semnifică un alt record negativ, pentru ultimii 5 ani, iar facturile la utilități, în special pentru gaze naturale și energie electrică, de asemenea au crescut considerabil! Este evident faptul că toate aceste aspecte afectează viața de zi cu zi a românilor.

Doamnă prim-ministru, v-am auzit de mai multe ori punând aceste majorări în „cârca” Băncii Naționale a României! În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE pentru a stopa aceste creșteri împovărătoare și care sunt motivele legale imputabile BNR legate de aceste efecte negative ale inflației.

Menționez că solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

Florin Rroman 25 aprilie 2018 at 20:20

Deputatul Florin care găsește litrul de ulei la 20 de lei, pachetul de unt la 30 de lei și kilogramul de zahar la 1t lei? ? EL PUNE ÎNTREBĂRI? GLUMA ZILEI.

Gluma(neagra) a zilei ar fi 26 aprilie 2018 at 12:04

daca nimeni din opozitie nu s-ar lua de ciuma rosie si l-ar lasa pe unul ca Dirzu sa ne tot povesteasca ce bine si ieftin traim in tara condamnatului Dragnea.

Comentariile sunt oprite