Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români

Deputatul PNL Florin Roman îi cere premierului Viorica Dăncilă precizări legate de rata record a inflației și de efectele acesteia pentru cetățenii români:

”Stimată doamnă prim-ministru,

ELIT

La preluarea puterii de către PSD și ALDE, în anul 2016, România se afla în situația fericită de a avea o inflație negativă. Însă, la numai doi ani de la preluarea mandatului de către guvernele PSD-ALDE, inflația a ajuns la un record al ultimilor 5 ani, și anume de aproximativ 4,7 la sută. De asemenea, tot în mandatul guvernării PSD-ALDE, prețurile alimentelor de baza au explodat, cum este cazul ouălor și al untului, ale căror prețuri s-au dublat într-un timp foarte scurt! Totodată, România înregistrează cea mai mare creștere a prețului la combustibili la pompă din UE, un record la fel de nedorit pentru cetățenii români.

În același timp, creditele în lei ale românilor s-au “scumpit”, urmare a creșterii alarmante a ROBOR, fapt ce semnifică un alt record negativ, pentru ultimii 5 ani, iar facturile la utilități, în special pentru gaze naturale și energie electrică, de asemenea au crescut considerabil! Este evident faptul că toate aceste aspecte afectează viața de zi cu zi a românilor.

Doamnă prim-ministru, v-am auzit de mai multe ori punând aceste majorări în „cârca” Băncii Naționale a României! În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE pentru a stopa aceste creșteri împovărătoare și care sunt motivele legale imputabile BNR legate de aceste efecte negative ale inflației.

Menționez că solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Florin Rroman 25 aprilie 2018 at 20:20

Deputatul Florin care găsește litrul de ulei la 20 de lei, pachetul de unt la 30 de lei și kilogramul de zahar la 1t lei? ? EL PUNE ÎNTREBĂRI? GLUMA ZILEI.

Gluma(neagra) a zilei ar fi 26 aprilie 2018 at 12:04

daca nimeni din opozitie nu s-ar lua de ciuma rosie si l-ar lasa pe unul ca Dirzu sa ne tot povesteasca ce bine si ieftin traim in tara condamnatului Dragnea.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...