Deputatul PNL Florin Roman îi cere ministrului Transporturilor să ia măsuri pentru susținerea turismului feroviar de epocă

Deputatul PNL Florin Roman îi cere ministrului Transporturilor să ia măsuri pentru susținerea turismului feroviar de epocă:

Stimate domnule ministru,
Doresc să vă aduc la cunoștință o situație de mare interes nu numai pentru economia orașului Zlatna, ci și pentru situația socială a locuitorilor acestui oraș. Au trecut mai mult de patru ani de când primăria orașului Zlatna, județul Alba, a reconstituit un tren de epocă pentru calea ferată normală, compus dintr-o locomotivă cu abur, un vagon clasă și un vagon restaurant. Prin acest proiect, autoritatea locală a dorit să facă un pas important în dezvoltarea turismului feroviar de epocă, activitate care înainte de anul 2000 înregistra rezultate de excepție. Chiar dacă garnitura acestui tren reprezintă un unicat pentru țara noastră, aceasta este neutilizată din 2016!

ELIT

Problemele semnalate de către oficialii locali sunt legate de reglementări stufoase, birocrație, dar și de taxe/tarife exagerate, elaborate de către cei de la A.F.E.R. București.

În calitate de parlamentar de Alba, consider că, pentru a veni în sprijinul dezvoltării turismului feroviar de epocă, reglementările trebuie regândite, iar tarifele reanalizate. De asemenea, o altă problemă este constituită de faptul că, deși S.C. R.C. – C.F. TRANS S.R.L Brașov a demontat în anul 2014, provizoriu și în interesul firmei, macazele 1-3 din punctul de încrucișare de trenuri Feneș în baza avizului C.T.E. nr. 26101.07.2014, nici astăzi aceste macaze nu au fost repuse în starea inițială, firma refuzând și tergiversând lucrările fără un motiv justificat.

Mihail David - 2020

În acest sens, mă adresez dumneavoastră, domnule ministru, să îmi precizați care sunt măsurile pe care le veți întreprinde, la nivelul ministerului pe care-l conduceți, pentru a soluționa problemele enumerate, astfel încât trenul de epocă să funcționeze pe teritoriul U.A.T. Zlatna, pe ruta Feneș-Zlatna Călători și retur, dând astfel o șansă reală turismului feroviar de epocă și în egală măsură dezvoltării comunității respective?

Menționez că solicit răspuns scris.
Cu stimă,
Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

marius 15 mai 2018 at 19:12

Distinsul parlamentar de Alba, se face evidentiat inca odata prin valoroase luări de poziții, menite a îmbunătății viata de zi cu zi si noapte cu noapte a locuitorilor județului nostru. Problema mocăniței este una de strictă actualitate, având în vedere faptul că ea poate transporta doar persoane mici de stat și copii.
Punerea în funcțiune a acetei linii va realiza, în același timp, și o strânsă legătură turistico- economică între 2 mari orase ale judetului.
PS. Felicitari domnule deputat. Asteptam si alte solicitari, la fel de importante pentru locuitorii judetului, Transilvaniei și țării.
Nu va lasati intimidat de opozanti, cometarii malițioase și intrigi subtile.
Fiți luptător acerb al drepturilor noastre, acum la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Sa nu uitati de monument și în general să nu uitați.
Un admirator a politicii de coeziune și a celei de tribune.

cititor 19 mai 2018 at 20:58

Remarcabil,de cand sunteti in apozitie stiti doar sa cereti,dar candati fost la putere,ce ati facut,a….da stiu,doar ati luat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...