Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul PNL de Alba Călin Potor: Teroare la UPU Alba Iulia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declarație politică a deputatului PNL de Alba Călin Potor:

„Am fost contactat recent de către un grup numeros de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba din municipiul Alba Iulia – asistente, infirmieri, brancardieri şi alt personal nemedical din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, care mi-au prezentat o doleanţă deosebit de gravă, în opinia petenţilor, de la locul lor de muncă.

Ca urmare, având în vedere că reprezint Alba Iulia în Parlament, şi, mai mult, provin din lumea medicală, i-am primit la biroul meu parlamentar pe cei aproape 30 de angajaţi ai UPU Alba Iulia.

Mărturisesc că m-aş fi aşteptat ca problemele salariaţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă să fi fost legate de salarii, volumul mare de lucru, lipsa instrumentarului de specialitate, sau alte aspecte specifice. Surprinzător însă, unica problemă a angajaţilor Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba este mai puţin obişnuită în unităţile medico-sanitare din România.

Aceşti salariaţi, condamnaţi oricum, prin natura meseriei, să-şi desfăşoare activitatea în condiţii dificile şi traumatizante, sunt supuşi suplimentar unui stres psihic incredibil cauzat de către însuşi medicul coordonator UPU, dr. Aurel Crişan.

Angajaţii care mi-au solicitat audienţă şi intervenţie susţin că sunt sistematic şi repetat înjuraţi, blestemaţi, umiliţi fără vreo vină şi fără motiv de către medicul amintit. Oamenii nu reuşesc să înţeleagă cu ce i-au greşit şefului să „merite” un asemenea comportament abject, cu atât mai mult cu cât şi ei şi dr. Crişan au calitatea de angajaţi ai unui spital public, însă şeful îşi permite să se comporte ca un vătav cu nişte slugi.

Motivaţia medicului coordonator pentru pedepsele aplicate subordonaţilor săi de la UPU Alba Iulia, respectiv anumite deficienţe profesionale sau disciplinare, este considerată ca reprezentând un abuz de către angajaţi, argumentele dr. Crişan fiind catalogate drept închipuite şi nefundamentate pe realitate. În plus, salariaţii consideră că instrumentele de teroare psihică aplicate de către dr. Crişan la adresa lor sunt netemeinice, având în vedere că nu sunt folosite modalităţile legale de pedepsire a abaterilor, prevăzute de actele normative în vigoare şi de regulamentul intern al spitalului.

Stresul psihic pe care medicul coordonator îl practică zilnic împotriva angajaţilor are drept efect principal o activitate profesională scăzută din punct de vedere calitativ a echipei UPU Alba Iulia. În al doilea rând, acţiunile vehemente ale dr. Crişan, nedemne de un cadru medical, au drept consecinţă şi în instaurarea unei stări de nervozitate acută în rândul bolnavilor şi aparţinătorilor acestora.

În acest fel, oameni fără vreo vină şi fără vreo legătură cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba sunt nevoiţi să asculte răcnetele, injuriile şi blestemele proferate de dr. Crişan la adresa angajaţilor UPU. Rezultatul acestei stări de fapt este diminuarea drastică a încrederii în echipa medic – asistent – alt personal, dar şi încărcarea nejustificată a pacienţilor sau aparţinătorilor cu un supliment de stres adăugat celui provocat de boala în sine sau de evoluţia acesteia.

Iniţial nu am reacţionat imediat la plângerile pe care mi le-au prezentat salariaţii UPU, încercând să verific şi din alte surse informaţiile prezentate de cei care se consideră terorizaţi psihic şi profesional. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât o serie de medici, atât din UPU, cât şi din alte secţii ale spitalului, au confirmat atitudinea incorectă şi incalificabilă a acestui doctor.

Mai mult, cetăţeni simpli din Alba Iulia, precum şi jurnalişti locali, întăresc adevărurile reclamate de angajaţi, după ce au fost martori din întâmplare a unor episoade demne de filmele de acţiune petrecute la UPU Alba Iulia, cu dr. Crişan în rolul principal, negativ din păcate.

În aceste condiţii, nu îmi rămâne decât să rog şi să cer public domnului Ministru Eugen Nicolăescu şi domnului secretar de stat Raed Arafat, să verifice prin intermediul Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, prin organismele de control ale Direcţiei de Sănătate Publică şi prin alte mijloace de care dispune sistemul, veridicitatea acestor fapte ce aduc gravă atingere nu numai angajaţilor UPU Alba, dar şi, mai grav, pacienţilor din Alba Iulia.”

Deputat PNL de Alba,

Călin POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea