Deputatul Dîrzu și europarlamentarul Negrescu acuzați de furt de liberalul Corneliu Olar
Liberalul Corneliu Olar, fost primar în comunea Horea din Munții Apuseni și fost deputat PD-L de Alba, i-a acuzat vineri în cadrul unei conferințe de presă pe președintele PSD Alba – Ioan Dîrzu și pe europarlamentarul Victor Negrescu că i-au furat ideea și proiectul “Aambasada Țării Moților”.
Olar susține că se consideră furat de cei doi pesediști, “care se dau moți, însă au nevoie de GPS când merg în Munții Apuseni”.
Liberalul spune că Dârzu și Negrescu au făcut copy/paste la Bruxelles proiectul său realizat la Săftica – București în perioada când era deputat de Alba. Diferența majoră ar fi însă, în opinia lui Corneliu Olar, faptul că el a reprodus în capitala țării un loc în care se regăsesc simbolurile Țării Moților și nu în ultimul rând moți, iar peste 2.500 de copii din satele din Apuseni au vizitat până în prezent această oază de țară a moților din București.
În schimb, ceea ce au făcut pesediștii la Bruxelles sub numele de “Ambasada Țării Moților” ar fi o glumă prin care aceștia nu încearcă decât să câștige voturile celor din Apuseni. Olar a ironizat proiectul eurodeputatului Negrescu, un produs al politicii dâmbovițene, că au deschis un birou fără activitate pe care l-au numit “Ambasada Țării Moților” și care nu ar avea nicio legătură cu moții.
„Mereu sunt copiat de unii politicieni care se dau drept mare moți, dar sunt de fapt simpli trecători prin Țara Moților, pe care îi poți vedea doar în campaniile electorale. Și atunci au nevoie de GPS ca să nu se piardă (…)
Au făcut o Ambasadă a Țării Moților fără moți.
Eu la ambasada pe care am făcut-o la Saftica, în București, am avut grijă să nu lipsească moții, pentru că nu poate reprezenta sau vorbi mai bine despre Țara Moților decât moții.
Am replicat acolo bisericuța construită de Horea, am construit casă moțească, toate construcțiile realizate acolo cu sprijimul lemnarilor din Apuseni sunt specifice zonelor moțești. Avem cabana Horea, cabana Sălciua, moara de grîu (funcțională) de la Sohodol, moara de apă Bucium.
Proiectul meu și-a atins scopul și uite că funcționează și după ce nu am mai fost parlamentar. Peste 2500 de copii din Apuseni au vizitat acest loc din capitală.
În loc să promoveze turismul prin agenții, așa cum a declarat deputatul Ioan Dîrzu, mai bine s-ar ocupa să rezolve problema infrastructurii din Apuseni, unde avem cele mai proaste drumuri naționale din țară. Ce turism să faci fără drumuri, cu elicopterul…
Avem un ministru al Transporturilor din Transilvania, dar nu se vede și nu se aude Ioan Rus. Vorbește numai în sud și noi în Transilvania nu îl auzim.
Consider că am fost furat cu acest proiect Ambasada Țării Moților la Bruxelles”, a declarat Corneliu Olar.
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci