Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Dîrzu și europarlamentarul Negrescu acuzați de furt de liberalul Corneliu Olar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalul Corneliu Olar, fost primar în comunea Horea din Munții Apuseni și fost deputat PD-L de Alba, i-a acuzat vineri în cadrul unei conferințe de presă pe președintele PSD Alba – Ioan Dîrzu și pe europarlamentarul Victor Negrescu că i-au furat ideea și proiectul “Aambasada Țării Moților”.

Olar susține că se consideră furat de cei doi pesediști, “care se dau moți, însă au nevoie de GPS când merg în Munții Apuseni”.

Liberalul spune că Dârzu și Negrescu au făcut copy/paste la Bruxelles proiectul său realizat la Săftica – București în perioada când era deputat de Alba. Diferența majoră ar fi însă, în opinia lui Corneliu Olar, faptul că el a reprodus în capitala țării un loc în care se regăsesc simbolurile Țării Moților și nu în ultimul rând moți, iar peste 2.500 de copii din satele din Apuseni au vizitat până în prezent această oază de țară a moților din București.

 

CITEȘTE ȘI: Proiectul ”Ambasada Moților la Bruxelles” debutează vineri. Valorile moților vor fi promovate după modelul landului Bavaria

În schimb, ceea ce au făcut pesediștii la Bruxelles sub numele de “Ambasada Țării Moților” ar fi o glumă prin care aceștia nu încearcă decât să câștige voturile celor din Apuseni. Olar a ironizat proiectul eurodeputatului Negrescu, un produs al politicii dâmbovițene, că au deschis un birou fără activitate pe care l-au numit “Ambasada Țării Moților” și care nu ar avea nicio legătură cu moții.

Corneliu Olar„Mereu sunt copiat de unii politicieni care se dau drept mare moți, dar sunt de fapt simpli trecători prin Țara Moților, pe care îi poți vedea doar în campaniile electorale. Și atunci au nevoie de GPS ca să nu se piardă (…)

Au făcut o Ambasadă a Țării Moților fără moți.

Eu la ambasada pe care am făcut-o la Saftica, în București, am avut grijă să nu lipsească moții, pentru că nu poate reprezenta sau vorbi mai bine despre Țara Moților decât moții.

Am replicat acolo bisericuța construită de Horea, am construit casă moțească, toate construcțiile realizate acolo cu sprijimul lemnarilor din Apuseni sunt specifice zonelor moțești. Avem cabana Horea, cabana Sălciua, moara de grîu (funcțională) de la Sohodol, moara de apă Bucium.

Proiectul meu și-a atins scopul și uite că funcționează și după ce nu am mai fost parlamentar. Peste 2500 de copii din Apuseni au vizitat acest loc din capitală.

În loc să promoveze turismul prin agenții, așa cum a declarat deputatul Ioan Dîrzu, mai bine s-ar ocupa să rezolve problema infrastructurii din Apuseni, unde avem cele mai proaste drumuri naționale din țară. Ce turism să faci fără drumuri, cu elicopterul…

Avem un ministru al Transporturilor din Transilvania, dar nu se vede și nu se aude Ioan Rus. Vorbește numai în sud și noi în Transilvania nu îl auzim.

Consider că am fost furat cu acest proiect Ambasada Țării Moților la Bruxelles”, a declarat Corneliu Olar.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea