Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul Dan Simedru: „UDMR îşi poate reevalua poziţia faţă de alegătorii săi şi de interesele acestora”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul liberal Dan-Coriolan Simedru consideră că UDMR are posibilitatea de a analiza relaţia pe care o are cu cetăţenii de etnie maghiară, dar şi modul în care reprezintă interesele acestora, ţinând cont de faptul că nu participă la guvernare alături de USL.
„Faptul că UDMR nu face parte din coaliţia aflată acum la guvernare cu siguranţă că nu convine liderilor formaţiunii politice maghiare, dar, în fond, asta era ceea ce aşteptau cetăţenii României. Partidul Naţional Liberal nu putea să accepte un compromis politic, ce s-ar fi îndreptat împotriva voinţei poporului, exprimată prin votul din cadrul alegerilor parlamentare. UDMR a luat parte activă la politicile guvernamentale promovate şi implementate de către Traian Băsescu şi PDL, din cauza cărora au avut de suferit inclusiv cetăţenii maghiari din România”, a declarat deputatul USL.
Deputatul Dan Simedru este de părere că UDMR avea nevoie să ia o „pauză” de la guvernare şi să se gândească serios pe cine şi cum reprezintă. „În vară, UDMR le-a cerut cetăţenilor maghiari să nu meargă la vot în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui României, iar electoratul maghiar, disciplinat ca întotdeauna, a făcut ceea ce i s-a cerut. Cu toate acestea, şi acest gest de atunci al liderilor UDMR a fost unul nedemocratic, care nu a ţinut cont de nevoile şi cerinţele populaţiei. Prin participarea la guvernările PDL, liderii UDMR s-au arătat preocupaţi doar de ei înşişi, îndreptându-se împotriva cetăţenilor, prin participarea la o guvernare care a făcut rău poporului”, a mai precizat Dan Simedru.
În opinia deputatului USL, colaborarea cu UDMR în cadrul Parlamentului României dă posibilitatea formaţiunii politice maghiare să susţină proiectele benefice cetăţenilor şi să promoveze interesele etniei pe care o reprezintă. UDMR are şi şansa, prin adoptarea unui comportament democratic, orientat înspre cetăţean şi problemele lui, să demonstreze că nu vizează interesele exclusiviste ale liderilor săi, ci că are capacitatea şi voinţa de a se regăsi pe sine şi de a-şi regenera relaţia cu electoratul, pe care, în ultimii ani, l-a cam exclus din politicile sale.
„Personal, nu sunt de acord cu nicio formă de discriminare. Prin urmare, nu susţin nici discriminarea pozitivă, pentru că cetăţenii României sunt egali în drepturi. De aceea, îi asigur pe cetăţenii colegiului meu, indiferent de etnia lor, că vor avea în mine, aşa cum le-am promis, deputatul pe care se vor putea baza şi care îşi va concentra activitatea şi eforturile înspre îndeplinirea promisiunilor din campania electorală. Cetăţenii din zona Cugir-Zlatna au nevoie toţi de locuri de muncă, revigorare industrială, medicină de calitate, pensii şi subvenţii corecte şi meritate, de aleşi care să lucreze pentru fiecare şi pentru toţi în egală măsură. Voi onora, în Camera Deputaţilor, votul pe care l-am primit şi care mă motivează, mă responsabilizează”, a conchis deputatul USL, Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea