Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Dan Simedru: De ce cetățenii din Alba Iulia trebuie să plătească incompetența conducerii primăriei?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a atacat dur conducerea Primăriei Alba Iulia în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri la sediul PNL. Acesta s-a referit la două probleme de mare importanță pentru locuitoriii municipiului Alba Iulia, respectiv decizia Consiliului Local de majorare a dărilor și penalitățile din partea UE și Ministerului Dezvoltării pe mai multe proiecte edilitare, care au creat o gaură” în bugetul local de circa 2.000.000 de lei.

Simedru (FOTO), care a ocupat până în toamna anului trecut funcția de prefect al județului Alba a declarat că dacă ar fi fost prefect acum, ar fi solicitat imeditat anularea Horărârii de CL prin care au fost majoarate taxele și impozitele locale, pentru că nu a fost respectată procedura legală. Parlamentarul a mai spus că incompetența funcționarilor primăriei a ajuns la maxim.

“Este incorect și sfidător față de niște oameni care au primit votul cetățenilor și au fost aleși, să li se arunce materialele de ședință în ziua ședinței, înaintea votului. Și nu la toți consilierii ci doar la liderii de grup. Acest lucru, în condițiile în care legea spune foarte clar, cum se face acest lucru.

Nici nu trebuia să intre pe ordinea de zi subiectul acesta. Incompetența funcționarilor primăriei a ajuns la maxim, pentru că nu trebuia să intre un astefel de priect de hotărâre pe ordinea de zi, în acest mod.

Fiind ședință extraordinară trebuia cu minim 3 zile înainte anunțată ordinea de zi completă și materialele de ședință distribuite consilierilor. Trebuia neapărat discutat înainte în comisia de specialitate, chiar dacă acest lucru se întâmpla cu câteva ore înainte de ședință. Comisia de specialitate trebuia să-și pună un aviz. Pentru că noi trebuie să știm, ca cetățeni ai județului Alba de ce trebuie să plătim mai mult”, a declarat Dan Simedru.

Referitor la penalitățile aplicate administrației locale în urma unui control al reprezentanților UE și Ministerului Dezvoltării pe mai multe proiecte edilitare, care au creat o gaură” în bugetul local de circa 2.000.000 de lei, Simedru a întrebat retoric “De ce cetățenii din Alba Iulia trebuie să plătească incompetența conducerii primăriei și a funcționarilor plătiți cu sporuri importante din proiectele europene?”

Acesta a ținut să explice că penalitățile aplicate primăriei pe proiecte, înseamnă că “acești bani nu mai vin de la UE, ci va trebui să îi plătim noi din buzunarele noastre”, subliinind faptul că a venit momentul să vedem cum au fost de fapt cheltuiți banii albaiulienilor și cei europeni.

“Noi am spus aici în mod repetat despre modul defectuos în care se cheltuiesc banii din taxele și impozitele locale, precum și cei din fonduri europene de căte Primăria Alba Iulia. Iată că cei de la UE și de la Ministerul Dezvoltării au venit, au verificat, au găsit nereguli și conform legii au stabilit penalități la proiectele finanțate din europeni. Știți ce înseamnă penalitățile acestea – că acești bani nu mai vin de la UE, ci va trebui să îi plătim noi din buzunarele noastre.

Până acum în Mass-media despre municipiul Alba Iulia și marile realizări ale primăriei s-a scris numai de bine. Și de multe ori când se ridica problema cheltuirii iresponsabile a banilor sau a unor licitații dubioase, imediat ni se închidea gura și ni se spunea bine că se face. Iată că a venit momentul să vedem și cum se face și să ne coste modul în care se face”, a mai spus parlamentarul de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea