Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Clement Negruţ invită de la tribuna Parlamentului toţi deputaţii la Alba Iulia de 1 Decembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Doamnelor şi Domnilor Deputaţi, De 1 Decembrie la Alba Iulia, fiecare român, inimă lângă inimă, va sărbători Ziua Naţională a României. Aşa cum spunea istoricul Florin Constantin „Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid, este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei, unităţii neamului.”
Alba Iulia, faimoasa cetate a Bălgradului, fusese aleasă să adăpostească acest măreţ eveniment şi devine capitala de suflet a tuturor românilor. De 93 de ani, Alba Iulia este locul în care bate o singură inimă- a poporului român, doar la Alba Iulia se poate retrăi cu adevărat momentul înălţător al „Marii Uniri”, aici spiritul de unitate naţională a tuturor românilor ne învăluie pe toţi cu dragoste şi putere.
Alba Iulia îi aşteaptă pe toţi românii, pe toţi cei care respiră aerul românismului să poposească şi să se bucure de această sărbătoare acolo unde s-a născut unitatea poporului român.
Doamnelor şi Domnilor Deputaţi, am onoarea şi deosebita plăcere de a vă inivită de 1 Decembrie la Alba Iulia, atât în numele meu, cât şi al autorităţilor judeţene şi ale Municipiului Alba Iulia.
Aici vom putea retrăi momentele măreţe ale zilei de 1 Decembrie 1918, şi vom înţelege poate mult mai bine, importanţa acestui eveniment crucial în istoria poporului român.
Trăiască naţia română!
La Mulţi Ani, România!
La Mulţi Ani, români!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea