Ziarul Unirea

Deputații PNL Florin Roman și Ioan Balan: Radarele ascunse care stau la pândă sunt ilegale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi, cu 226 de voturi ”pentru”, proiectul de lege, inițiat de deputații PNL Florin Roman și Ioan Balan, prin care se modifică Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Legea merge acum la președinte pentru promulgare.

În esență, legea obligă polițiștii rutieri și de frontieră la purtarea uniformei, iar în cazul constatării contravențiilor procedura prevede să se poată face numai în baza unor mijloace tehnice certificate. De asemenea, instalarea de dispozitive destinate măsurării vitezei se va putea face numai pe autovehicule ce poartă semnele distinctive ale poliției. Astfel, în cazul în care nu sunt îndeplinite aceste criterii, procesul verbal de constatare este lovit de nulitate.

ELIT

O altă prevedere a legii este că radarele trebuie să fie poziționate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că dispare pânda. Se pune accent pe prevenție, iar polițistul rutier nu mai poate fi obligat de șeful ierarhic să îndeplinească un “plan” de amenzi. În cazul utilizării dispozitivelor radar staționare, ori a utilizării aparatelor radar tip pistol devine obligatorie presemnalizarea lor prin panouri de atenționare. Acestea vor fi montate pe sensul de mers, înainte cu minim 500 de metri în localitate și cu minim 2000 de metri în afara localității. Dar nu mai mult de 1000 metri în interiorul localității și 4000 de metri în afara localității. Panourile de atenționare vor fi montate de administratorul drumului, la solicitarea poliției rutiere.

La ora actuală, pe actuala legislație, sunt înregistrate 1900 de victime ale accidentelor rutiere. Este cel mai solid argument că lucrurile nu mai pot merge așa. Legea e proastă și ineficientă. Legea propusă de inițiatori pune accentul pe prevenție, după modelul european, care a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. În paralel, cuantumul amenzilor a crescut semnificativ. Așadar, legea generează un echilibru între polițiștii rutieri și participanții la trafic.

Drum bun! Atenție radar!

Deputat PNL Florin Roman
Deputat PNL Ioan Balan

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

apoliticul 5 iulie 2018 at 20:43

Si PDL-isti deghizati in PNL-isti sant ilegali dar vad ca in tara asta nu se mai aplica legile.
P.S. esti mai papagal ca clemente pe care il consideram limita de jos…

titirca inima rea 5 iulie 2018 at 21:47

Mai usor cu pianul pe scari. O intrebare pentru deputatii PNL; ieri in senat PSD a modificat legea alegerilor prezidentiale, ingreunand foarte mult votul diasporei; cum se face ca nici unul dintre colegii d-voastra din senat, de la PNL, nu a luat cuvantul la sedinta? Aud?

Toma Hategan 6 iulie 2018 at 15:16

Deci hotul prins de paznic nu poate fi condamnat daca paznicul nu poate fi vazut de hot, in timp ce fura. D-l Roman nu-si propune sa nu incalce legea, ci sa ingreuneze modalitatea de a fi prins.

ion 6 iulie 2018 at 22:07

Ca sunt legale sau nu,se poate interpreta,periculoase sunt in mod sigur,politia sa faca munca de preventie,sa se vada prezenta lor in strada,nu sa stea la panda,sa faca planul la amenzi,sa aiba de unde sa-si ia primele,,,,

Petrache a lu` Lupu 9 iulie 2018 at 19:49

Bai piticut, stii tu cate blesteme o sa se puna pe tine si pe ….toti ailalti ciulindrici care-ati „bagat” legea asta ? Tine minte : pana la Legea asta murisera 1900 de romani ! Tu….numara incepand de la publicare…..cate blesteme vor fi pe tine !

la-- petrache a lupoaiei 10 iulie 2018 at 0:33

–petrache –esti dus cu pluta–politia rutiera nu e facuta sa dea amenzi ci sa previna abuzurile in circulatie — pina la legea asta au murit oameni si vor mai murii oameni nu din cauza boschetilor sau prezentei politstului ci din cauza indisciplinei in conducere adica – lipsa de -preventivitate — Cineva mai demult critica ca se moare fiindca nu avem sosele — iata ca pe -freeway- autobanda — se moare la fel ca si pe un drum de tara — neatentie ,viteza si multa multa prostie.–.

Comentariile sunt oprite