Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat USR: Inginer mecanic agricol, numit la conducerea ANRE, instituție care controlează piața de energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputat USR: Inginer mecanic agricol, numit la conducerea ANRE, instituție care controlează piața de energie

Emanuel Ungureanu, deputat USR Buzău în acest moment, a criticat noua decizie a coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, prin care Alexandru Stănescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

„Astăzi, prin votul coaliției PSD-PNL-UDMR, inginerul mecanic agricol Alexandru Stănescu a fost numit în conducerea ANRE, instituție care controlează piața de energie din România.

Ce-l recomandă pe Alexandru Stănescu pentru conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE)? Faptul că nu a mai prins un mandat de parlamentar PSD, după cum a spus-o chiar șeful său de partid, Marcel Ciolacu. Ajută, evident, și faptul că este fratele secretarului general al PSD, baronul de Olt Paul Stănescu.

Alexandru Stănescu are zero experiență în domeniul energetic. Cu toate acestea, va face parte din Comitetul de reglementare al ANRE, instituția care decide ce investiții se fac în domeniul energetic și care ar trebui să reglementeze o piață de miliarde de euro. În contextul actual, în plină criză a facturilor, să numești un absolvent de inginerie mecanică agricolă la conducerea acestei instituții este o bătaie de joc la adresa românilor.

Ce salariu va primi Alexandru Stănescu pentru a se „ocupa” de un domeniu despre care nu are habar? 8.700 de euro pe lună.

Fostul președinte ANRE, condamnatul penal Marian Neacșu, numit tot de PSD, a eșuat în misiunea de a proteja consumatorii și de a veghea la buna funcționare a pieței de energie. Ce a făcut, în schimb? A blocat investițiile în infrastructură energetică și a gestionat extrem de prost liberalizarea pieței de energie. Drept „sancțiune” pentru incompetența sa, PSD l-a răsplătit pe Marian Neacșu cu un nou post călduț în Guvernul PSD-PNL-UDMR: secretar general, funcție cu rang de ministru.

ANRE este arbitrul pieței de energie și ar trebui să aibă o activitate independentă de Guvern sau Parlament. Tocmai de aceea, membrii din conducerea acestei instituții ar trebui să fie numiți exclusiv pe criterii profesionale, în funcție de competența și experiența în domeniul energiei, nu să fie puși în urma unei înțelegeri pe sub masă între PSD și PNL”, a scris Emanuel Ungureanu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea