Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Sorin Bumb: Eliminați aglomerația de la ghișeele de înmatriculări auto! Interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urmă cu câteva zile, am depus, la Camera Deputaților, o interpelare adresată doamnei Ministru al Internelor, Carmen Dan, prin care am cerut luarea de măsuri pentru deblocarea situației de la ghișeele de înmatriculări auto.

Eliminarea, de la începutul acestui an, a taxelor pentru înmatricularea autovehiculelor a generat un aflux foarte mare de mașini provinete din import, ceea ce a dus și la aglomerarea semnificativă a ghișeelor de înmatriculări auto. Nu mă refer doar de județul Alba, unde situația este mai bună decât in alte județe, ci la un fenomen national, ce afectează deja toată țara. Măsura eliminării taxelor de înmatriculare a fost luată de aproximativ un an dar, ea nu a fost, din păcate, însoțită și de unele măsuri care să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile oferite de Stat, în speță la serviciul de înmatriculare al autovehiculelor. Deși o creștere a solicitărilor de înmatriculare ar fi trebuit să fie prevăzută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și aglomerația de la ghișee ar fi trebuit prevenită, acest lucru nu s-a întâmplat și perioadele necesare înmatriculării unui autoturism, în România Europeană a anului 2017, ajung chiar și la 90 de zile, în principal, din cauza cozilor interminabile de la ghișeele de înmatriculări.

Situația nu îi afectează doar pe cetățenii care doresc să înmatriculeze definitiv autoturisme second-hand, sau să transcrie în evidență astfel de autovehicule (atunci când ele provin de pe piața autohtonă și nu din import) ci afectează și persoanele fizice sau juridice care cumpără autovehicule noi și doresc să le înmatriculeze definitiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în perioada în care autovehiculele circulă cu „numere roșii”, au drept de circulație doar pe teritoriul României și nu pot circula în afara granițelor țării. Astfel, un cetățean Român, sau un agent economic român, aflat în această situație, nu poate dispune de bunul său după cum dorește, ci îl poate folosi doar pe teritoriul României pentru simplul motiv că nu i se poate asigura accesul la serviciul de înmatriculare într-un timp rezonabil.

În plus, practica centralizării serviciilor de înmatriculare doar în reședința de județ generează numeroase alte costuri și impedimente. Și, culmea, asta se întâmplă în timp ce programul de guvernare PSD vorbește despre descentralizare și apropierea serviciilor publice de cetățean… Cetățenii trebuie însă să parcurgă uneori distanțe mai mari de 100 de km din localitatea de domiciliu și până în reședința de județ, pentru a-și înmatricula autovehiculele și, de cele mai multe ori, un singur drum dus-întors nu este suficient pentru a rezolva această problemă.

I-am cerut Ministrului de Interne să ia măsuri pentru descentralizarea acestei activități și pentru reducere timpului de așteptare necesar înmatriculării. Sper doar ca măsura preconizată de PSD să nu fie reintroducerea taxei auto despre care se discuta tot mai des in ultimul timp…

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Am reușit să oprim creșterea taxelor și impozitelor de la 1 Octombrie.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Am reușit să oprim creșterea taxelor și impozitelor de la 1 Octombrie.

Împreună cu colegii parlamentari USR și Forța Dreptei am sesizat Curtea Constituțională pe legea prin care Guvernul PSD-PNL majorează taxele și impozitele pentru mediul privat, punând în pericol locuri de muncă și economia în ansamblu. Sunt zeci de încălcări ale Constituției, sesizate la CCR în legea asumată în parlament de Marcel Ciolacu.

Astfel, până la decizia Curții Constituționale, nu va crește nicio taxă. Sperăm ca CCR să nu-și încalce propriile decizii , nu vedem ce justificare ar putea aduce pentru a considera această lege aberantă a Guvernului PNL-PSD, constituțională.

Legea propusă de PNL-PSD are mai multe probleme. Aceasta încalcă principiile previzibilității, securității juridice și clarității normelor, având prevederi neclare pentru diverse impozite, precum cel pentru sectorul petrol și gaze sau pentru bunurile de valoare mare. Mai mult, legea Ciolacu nu respectă principiul egalității, deoarece cei care au semnat antecontracte în 2022 vor plăti un TVA majorat față de cei care au făcut-o în 2023. Modul de adoptare a legii este contestabil, având în vedere că nu respectă principiul separării puterilor în stat și a fost propusă fără dezbateri parlamentare. De asemenea, legea nu corespunde Constituției în privința condițiilor de angajare a răspunderii de către Guvern și încalcă principiul legalității, ignorând regulile privind transparența decizională și consultarea publică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom continua lupta în Parlament pentru a combate toate masurile aberante propuse de Guvernul PNL-PSD, sigurul responsabil de imensul deficit bugetar, care acum vrea, prin taxe si impozite, să fie plătit de cei care muncesc in țara asta. Tăiați pensiile speciale nesimțite, tăiați salariile de lux din mediul bugetar, tăiați privilegiile sinecurilor politice angajate in ultimii ani la stat si faceți reforma administrativ teritorială. Așa puteți reduce deficitul fără a împovăra romanii cu biruri fanariote.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Electrica Furnizare a emis peste 20.000 de facturi reduse cu 50%, care au ajuns in aceste zile la beneficiari. 15501 facturi au fost emise pentru moții din Alba, după cum urmează: Abrud – 1622, Albac – 552, Almasu Mare – 189, Arieseni – 519, Avram Iancu – 514, Baia de Aries – 1071, Bistra – 1337, Bucium – 467, Cimpeni – 2184, Ciuruleasa – 253, Garda de Sus – 441, Horea – 479, Intregalde – 93, Lupsa – 792, Mogos – 186, Ocolis – 160, Poiana Vadului – 283, Ponor – 97, Posaga – 310, Salciua – 443, Scarisoara – 351, Sohodol – 425, Vadu Moților – 383, Vidra – 441, Zlatna -1909.

Am promis ca rezolv problema și am rezolvat-o. Nu sunt genul de parlamentar care doar se plânge, este contemplativ. Prefer soluții, nu discuții.

Elit - Gustul Desăvârșit

Beneficiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 27 din 1996, vor fi acordate retroactiv dacă clienții îndeplinesc criteriile de încadrare prevăzute in legislație.
Pentru a beneficia de prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27 din 1996 clienții trebuie să:
• fie titularii contratului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale;
• să aibă locuința sau sa desfășoare activitatea in localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin Hotărârea Guvernului României nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localități din Munții Apuseni;
• nu aibă facturi restante.
Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către Unitatea Administrativ Teritoriala (Primărie). După verificarea criteriilor de încadrare, Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale. Furnizorul va aplica, ulterior, reducerea corespunzătoare pe factura dvs. începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.
Acum, la finalul acestui demers, nu îmi rămâne decât satisfacția faptului ca am reușit sa ajut 15000 de familii de mot. Cu bunul Dumnezeu înainte!

Florin Roman, deputat PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.

Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.

„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare