Deputat Sorin Bumb: Eliminați aglomerația de la ghișeele de înmatriculări auto! Interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În urmă cu câteva zile, am depus, la Camera Deputaților, o interpelare adresată doamnei Ministru al Internelor, Carmen Dan, prin care am cerut luarea de măsuri pentru deblocarea situației de la ghișeele de înmatriculări auto.

Eliminarea, de la începutul acestui an, a taxelor pentru înmatricularea autovehiculelor a generat un aflux foarte mare de mașini provinete din import, ceea ce a dus și la aglomerarea semnificativă a ghișeelor de înmatriculări auto. Nu mă refer doar de județul Alba, unde situația este mai bună decât in alte județe, ci la un fenomen national, ce afectează deja toată țara. Măsura eliminării taxelor de înmatriculare a fost luată de aproximativ un an dar, ea nu a fost, din păcate, însoțită și de unele măsuri care să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile oferite de Stat, în speță la serviciul de înmatriculare al autovehiculelor. Deși o creștere a solicitărilor de înmatriculare ar fi trebuit să fie prevăzută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și aglomerația de la ghișee ar fi trebuit prevenită, acest lucru nu s-a întâmplat și perioadele necesare înmatriculării unui autoturism, în România Europeană a anului 2017, ajung chiar și la 90 de zile, în principal, din cauza cozilor interminabile de la ghișeele de înmatriculări.

ELIT

Situația nu îi afectează doar pe cetățenii care doresc să înmatriculeze definitiv autoturisme second-hand, sau să transcrie în evidență astfel de autovehicule (atunci când ele provin de pe piața autohtonă și nu din import) ci afectează și persoanele fizice sau juridice care cumpără autovehicule noi și doresc să le înmatriculeze definitiv.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în perioada în care autovehiculele circulă cu „numere roșii”, au drept de circulație doar pe teritoriul României și nu pot circula în afara granițelor țării. Astfel, un cetățean Român, sau un agent economic român, aflat în această situație, nu poate dispune de bunul său după cum dorește, ci îl poate folosi doar pe teritoriul României pentru simplul motiv că nu i se poate asigura accesul la serviciul de înmatriculare într-un timp rezonabil.

În plus, practica centralizării serviciilor de înmatriculare doar în reședința de județ generează numeroase alte costuri și impedimente. Și, culmea, asta se întâmplă în timp ce programul de guvernare PSD vorbește despre descentralizare și apropierea serviciilor publice de cetățean… Cetățenii trebuie însă să parcurgă uneori distanțe mai mari de 100 de km din localitatea de domiciliu și până în reședința de județ, pentru a-și înmatricula autovehiculele și, de cele mai multe ori, un singur drum dus-întors nu este suficient pentru a rezolva această problemă.

I-am cerut Ministrului de Interne să ia măsuri pentru descentralizarea acestei activități și pentru reducere timpului de așteptare necesar înmatriculării. Sper doar ca măsura preconizată de PSD să nu fie reintroducerea taxei auto despre care se discuta tot mai des in ultimul timp…

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Arhitect Marginean Alba 18 decembrie 2017 at 10:11

Cine a fost mama regelui Mihai I ???

Arhitect Marginean Alba 18 decembrie 2017 at 10:13

O femeie….nu-i asa ? Of of of …tepes unde esti ?

o cititoare 19 decembrie 2017 at 0:47

Iar tatal a fost …unchiul bunicului ! La Gambas nu s-a facut istorie.

Comentariile sunt oprite