Deputat PNL Sorin Bumb: ”S-a votat legea prin care rețelele de distribuție a gazelor naturale vor putea fi înființate de către autoritățile locale”

Paul Voicu - Primar 2020

Astăzi au fost adoptate de către Camera Deputaților mai multe modificări ale Legii energiei și gazelor naturale. Unul dintre aceste amendamente, propus și susținut de către mine, va da posibilitatea primăriilor să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului.

Din cauza procedurii foarte greoaie de până acum, în România nu s-a mai înființat nici o rețea de distribuție a gazelor, din anul 2012. Prin modificarea adusă astăzi legii, unitățile administrativ teritoriale își vor putea înființa chiar ele aceste rețele, nemaiavând nevoie de avizul guvernului. Primăriile vor putea să-și înființeze servicii de utilitate publică, care să se ocupe de aceste investiții, folosind atât fonduri proprii, cât și fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primării sau cu Consiliile Județene.

ELIT

Până acum, concesiunile se făceau doar de către Ministerul Energiei și caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotărâre de guvern.

Simplitatea procedurii, pe care am introdus-o în lege, vine în sprijinul comunităților locale, ajutându-i pe cetățeni să-și îmbunătățească standardul de viață și dă posibilitatea apariției unor investitori în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie era problematic.

Mihail David - 2020

Este un pas important în procesul de descentralizare a României și de reducere a birocrației.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...