Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputat PNL Sorin Bumb: ”PSD pune taxă pe stâlp dar dă bogățiile subsolului pe gratis”

Publicat

în

Adoptarea, de către majoritatea PSD-ALDE, a legii prin care se stabilesc condițiile de exploatare a gazelor din Marea Neagră este un nou exemplu al modului în care Dragnea și ciracii lui jefuiesc statul român, îmbrăcați în mantia patrioților iubitori de țară.

După ce și-a pus economia națională pe tavă, prin înființarea Fondului Suveran, Dragnea s-a gândit că poate face ce vrea și cu resursele naturale ale României. Așa că a croit o lege de reglementare a exploatării gazelor din Marea Neagră total defavorabilă satului român. O lege de o asemenea gravitate, încât ne face să ne aducem aminte de episodul dramatic prin care Năstase a pus în mâna străinilor o dată Petromul și a doua oară bogățiile pădurilor, de au ajuns până și moții să tremure de frig, pentru că exploatarea lemnului se mai face doar de către străini.

În loc să negocieze o poziție cât mai profitabilă pentru România, în chestiunea exploatării și comercializării rezervelor de gaze din Marea Neagră, Dragnea și-a văzut doar de propriul interes, scoțând din parlamentn o lege în urma căreia România se va alege iarăși cu câteva firimituri, în timp ce alții vor prospera din exploatarea bogățiilor ei. Declarând pe la televiziunile de partid cum va obliga el companiile străine să vândă 50% din aceste gaze în România, Dragnea a inventat o criză patriotică, doar ca să o poată rezolva și să apară ca un erou național. În fapt, Dragnea a
mințit din nou: legea adoptată de PSD spune cla că minim 50% din aceste gaze se vor vinde prin intermediul platformelor de tranzacționare din România. Adică se vor vinde prin intermediul Bursei din România, dar se vor
vinde oricui e dispus să cumpere, nu doar României.

Electrica Furnizare Discount

Cea mai importantă țeapă pe care Dragnea o dă românilor se referă însă la banii pe care România îi va încasa de pe urma exploatării acestor resurse. În loc să ia exemplul altor state – cum ar fi Norvegia – și să impună un sistem de taxare din care să câștige România dar să mulțumească și investitorii, putând astfel să aducă bani la buget cu care să facă școli, spitale și autostrăzi, Dragnea a preferat un sistem avantajos doar pentru companiile străine. Astfel, timp de 45 de ani de acum încolo, companiile care vor exploata gaze în Marea Neagră vor plăti redevențe petroliere la
nivelul anului 2008, adică printre cele mai mici din lume. Personal, am fost împotriva acestei prevederi și am depus un amendament la lege, prin care am cerut ca aceste redevențe să fie menținute pentru o perioadă de maxim 10 ani, după care să fie renegociate, pentru a permite astfel investitorului să își amortizeze investiția dar și României să primească o compensație pentru biogățiile vândute. Majoritatea PSD a respins însă amendamentul.

Dragnea mai vine cu o scutire de taxe pentru cei ce vor exploata gazul și, culmea, mai are și tupeul să o prezinte ca pe o mare victorie. Astfel, în loc să permită impozitarea suplimentară cu 80% a venitului suplimentar pentru prețul de peste 85 de lei/MWh la gaz, așa cum prevede OUG 7/2013, PSD-ul lui Dragnea a introdus un articol prin care suspendă această ordonanță în cazul gazelor din Marea Neagră și introduce o grilă de impozitare progresivă, prin care impozitele sunt scăzute substanțial. Astfel, România pierde de două ori: încasează redevențe mici și încasează
și impozite mici.

Această prevedere mai are încă un efect pervers: cei ce exploatează gaze de pe uscat au cerut deja și ei tratament similar, adică introducerea acestei grile de impozitare, mult mai prietenoasă cu profiturile lor. Efectul va fi că Romgaz, societatea statului, va fi decapitalizată și va avea de câștigat doar firma austriacă ce extrage gaz din România, care își va dubla profitul! Deja un proiect de lege a și fost redactat pe genunchi, în acest sens, dar, prin intervenția pe care am avut-o de în Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, m-am opus vehement acestui fapt și am reușit să amân discutarea acestor prevederi până în sesiunea parlamentară din toamnă, când sper să avem o dezbatere serioasă, nu una în fugă, ca în această sesiune extraordinară. Totodată, am cerut realizarea unui studiu de impact, pentru a mobiliza reprezentanții ministerelor de resort care, până acum, au fost simpli spectatori la discuții.

Iată cum, sub mantia patrioților iubitori de țară, se află doar o gașcă de jefuitori care, în frunte cu Dragnea, ne pun tot felul de biruri demne de perioada fanariotă – precum taxa pe stâlp – dar înstrăinează bogățiile țării pe nimic.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Inspecție pentru deschiderea nodului rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Publicat

în

Inspecție pentru deschiderea nodului rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

În acest moment, se desfășoară inspecția tehnică pentru a verifica elemenele de siguranță pentru bretelele 3 si 4.

Astfel, potrivit informațiilor de la fata locului ale ziarulunirea.ro, se pare că, în acest moment, inspecția celor de la CNAIR a avut loc, urmând ca cei de la Poliția Rutieră a autostrăzilor să se pronunțe și ei cu privire la elementele de siguranță a traficului, pentru a putea fi deschis circulației.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, dacă și inspecția poliției va decurge normal, între 16:30-17:00, circulația va urma a fi deschisă.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru învățământul online al elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Echipamente IT pentru învățământul online al elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Noșlac a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţare în mediul on-line prin dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei” în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ioan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă. Valoarea totală estimată a investiției este de 332.307,70, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi. Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă doreşte dotarea Şcolii Gimnaziale „loan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Specificaţii tehnice: Tablete

Sistem operare – Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services), cu suport oficial asigurat de producător pentru upgrade la cel puţin o versiune ulterioara
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit
Memorie – 16GB interna; 2GB RAM

Specificaţii tehnice: Laptopuri

CPU – Intel i3 generaţia 10 sau echivalent (scor minimum de 4.000 pe cpubenchmark.net)
Display – 15″-16″, HD.
Memorie RAM – minimum 8GB, DDR4
SSD – minimum 256GB,
Placă video – inclusă.
Cameră web – inclusă.
Conectivitate – wireless 802.11 ac, LAN 10/100/1000, bluetooth 4.2
Porturi – HDMI, USB 2.0, USB 3.0, RJ45, Audio jack combo
Greutate – mai mica de 2 Kg
Sistem de operare – Windows 10 sau echivalent

Specificaţii tehnice: Cameră web conferinţă

Video- Full HD 1080p 1920 x 1080 pixeli, autofocus, zoom minim lx HD
Unghi vizualizare minim – 75 grade diagonala
Microfon – distanta preluare minim 2,4m
Sunet – integrat si/sau extern
Codare – Codare H.264

Specificaţii tehnice: Proiectoare

Lumeni – 3000 ANSI mod normal şi 2000 ANSI economic
Rezoluţie nativă – 1280 x 800 pixeli
Contrast -15.000:1
Aspect imagine – 16:10
Conectori – VGA, HDMI, Composite video, USB

Specificaţii tehnice: Ecran proiecţie (perete)

Tip suport – perete
Diagonală – 2,5m
Telecomandă – da
Motor – da
Suprafaţa de proiectare – 150 x 200 cm

Produse solicitate

Tablete cu acces la internet – 103 bucăţi
Laptop – 25 bucăți
Cameră web conferinţă – 10 bucăți
Proiector – 10 bucăți
Ecran proiecţie (perete) – 10 bucăți

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| 170 cazuri noi și un deces, în România, în ultimele 24 de ore: 49 de oameni internați la ATI

Publicat

în

Joi, 29 iulie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.082.880 decazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.528 depacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate170cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.275 depersoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.07.2021 (10:00) – 29.07.2021 (10:00) afost raportat de către INSP un deces(femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Satu Mare.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de384.Dintre acestea,49sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.666.501teste RT-PCR și1.812.025deteste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate11.957 deteste RT-PCR (5.208în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.749la cerere) și 16.557 deteste rapide antigenice.

Publicitate

Pe teritoriul României, 762 depersoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 522 depersoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,44.436 depersoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află110persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate283 deapeluri la numărul unic de urgență 112 și 895la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 iulie,320 desancțiuni contravenționale, în valoare de82.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea